Как да се грижим за гърдите си

Грижете се за гърдите си

Гърдите ви са символ за много неща: женственост, сексуалност, майчина любов. Но те също носят редица проблеми като тежест, болка, подуване. Научете как да се грижите за гърдите си, за да са красиви на всяка възраст.

1. Използвайте специални продукти

Гърдите ви имат изключително чувствителна кожа, затова се нуждаят от хидратиращи кремове, укрепващи тъканта в тази област. Изберете кремове, които имат в състава си хиалуронова киселина и какаово масло. Освен това, когато се излагате на пряка слънчева светлина, защитавайте гърдите си с подходящи кремове. Преди да отидете на плаж, задължително нанесете слънцезащитен крем с висок фактор в тази област, и чак тогава облечете банския си.

2. Носете правилния сутиен

Удобен сутиен ще помогне на гърдите ви

За съжаление, след определена възраст влиянието на гравитацията започва да се усеща върху гърдите и тогава повечето дами са принудени да носят сутиен, дори и това да не им харесва. Но истината е, че тази част от бельото може да бъде удобна, стига да заложите на правилния продукт. Например сутиените с анатомична чашка могат да са ви комфортни и дори почти да не ги усещате. Но запомнете и нещо друго: правилният размер сутиен може да се промени, ако сте отслабнали или сте напълнели рязко, или пък сте се родили. Специалист в магазин за бельо може да ви помогне да направите правилния избор.

3. Следете теглото си

Редовните упражнения за цялото тяло са важни и за грижата за гърдите. Правете лицеви упори и други упражнения за стягане на ръцете и гръдния кош. Хранете се балансирано, но избягвайте да се подлагате на строги диети и гладуване. Помнете, че при рязко отслабване има опасност кожата да увисне и това да навреди на визията на вашите красиви гърди.

4. Подгответе си поне един спортен сутиен

Спортен сутиен

Когато тичате, скачате или се потите във фитнеса, имате нужда от специален сутиен за спорт. Той ще ви осигури защита и комфорт. Не пренебрегвайте този артикул, ако водите активен начин на живот.

5. Редовно посещавайте лекар

Грижете се не само за външния вид на гърдите си, но и за тяхното здраве. Ето защо не забравяйте за профилактичните прегледи при мамолог, особено ако сте в зряла възраст.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати