Съвети при бръснене за съвършено гладки крака

Съвети при бръснене за гладки крака

В днешно време има толкова много методи за обезкосмяване, че някои момичета напълно заклеймяват този начин за премахване на нежеланите косми.

Лазерна епилация, кола маска, обезкосмяване с конец - това са само малка част от процедурите, които можете да приложите, за да имате съвършено гладки крака. Но всички те имат своите предимства и недостатъци.

Бръсненето пък продължава да е най-лесният, бърз и безболезнен начин да премахнете окосмяването. Безспорен недостатък на тази процедура обаче е фактът, че ефектът не трае дълго, а новите, наболи косъмчета се появяват отново след 1-2 дни.

Как да запазите ефекта от бръсненето по-дълго и да имате съвършено гладки крака?

Достатъчно е да следвате няколко важни стъпки:

Изберете качествена самобръсначка

1. Най-важното е да се сдобиете с качествена самобръсначка. Избягвайте всякакви евтини варианти за еднократна употреба, защото те не могат да премахнат добре космите. Спрете се на самобръсначка от неръждаема стомана, която е по-скъпа, но пък е много по-ефективна в обезкосмяването. При избора на дамска самобръсначка за многократна употреба от хубава марка ще получите продукт, който следва линиите на тялото ви оставя кожата максимално гладка.

2. Преди да преминете към бръсненето със самобръсначка, огледайте космите си. Ако имате участъци, в които те са много гъсти, дълги и къдрави, най-добре ги минете първо с тример или машинка за подстригване, за да ги скъсите малко.

3. След това си вземете душ, но не бързайте с бръсненето. Изплакнете добре тялото със сапун и топла вода, ексфолирайте. От топлината порите ще се отворят и ще ви позволят да извършите по-гладко и прецизно бръснене на краката.

4. Следващата стъпва е да нанесете върху окосмения участък балсам за коса. Той ще направи кожата хлъзгава и ще улесни бръсненето. Бръснете винаги в посока по растежа на косъма, за да избегнете поява на пъпчици и подкожни косми.

Гладки крака след бръснене

5. След като приключите, изплакнете и нанесете успокояващ крем. С тези лесни съвети за бръснене ще имате идеално гладки крака. Остава ви само да им се насладите.

Съвет: Когато се бръснете, извършвайте внимателно и концентрирано движенията си, без да натискате излишно и без да бързате. Иначе има риск да се порежете.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати