Как да направим кожата си по-сияйна?

Как да направим кожата си по-сияйна?

Стресът, купоните, мръсният въздух, преумората и т.н. Уморена кожа, която е загубила е блясъка и еластичността си, на никого не му е приятно.

В забързаното ни ежедневие обаче никога нямаме време да се погрижим за външния си вид - нямаме време за почивка, за маска, за козметични процедури.

Ако искаме да изглеждаме добре обаче, трябва да си обърнем внимание. Ето как може да направим кожата си по-сияйна.

Почистете лицето си

За да имате гладка, еластична и сияйна кожа, тя трябва да е чиста. Третирайте я с подходящ почистващ продукт вечерта и нанесете любимия си крем за лице, а сутринта - почистете отново. Така кожата ви ще отразява слънцето и ще изглеждате много по-добре.

Серум за блясък

Грижа за кожата на лицето

Ако по-горното не ви се струва достатъчно, то тогава използвайте серум за лице за блясък. Нанесете го върху лицето си като наблегнете на зоната около очите, брадичката и скулите.

Стимулирайте кръвта

За да придадете блясък и цвят на кожата на лицето си, не е нужно да покривате кожата си с няколко слоя грим. Просто наведете главата за няколко минути, за да достигне кръвта по-бързо до нея или пък направете масаж на лицето си с топла кърпа. Така хем ще почистите лицето, хем ще стимулирате циркулацията на кръвта в кожата.

Правилният грим

Сияйна кожа с правилните инструменти за грим

Грижата за кожата на лицето зависи до голяма степен от използваната козметика за лице.

Използвайте правилния фон дьо тен или пудра за лице, за да придадете желания тен на лицето и да подчертаете онези части, които най-много харесвате.

Има доста течни пудри, които ще направят нанасянето лесно. А ако добавите и такава с бронзов елемент, ще имате още по-добър резултат.

Същото се отнася и до използването на хайлайтър. От името му се разбира, че продуктът подчертавате нещо, осветявате го. Нанесете малко количество върху скулите, носа и брадичката и разнесете. Резултатът е незабавен.

Бляскави устни

Блясък за устни

Блясък за устни трябва задължително да присъства в чантата ви. Независимо дали обичате плътен цвят върху устните или си падате по по-естествения външен вид, блясъкът ще допринесе за по-сияйния външен вид.

Фиксатор за грим

Хубаво е да използвате фиксатор за грим, когато сте напълно готови. Така ще си подсигурите дълготрайна устойчивост независимо от това какъв ще бъде денят ви, независимо от времето навън.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати