Какво трябва да знаем за измиващото олио за лице

Какво трябва да знаем за измиващото олио за лице

Измиването на лицето с олио е икономичен, натурален, балансиран и много ефективен начин да се погрижите за кожата си и да забравите за пъпките, черните точки, сухотата, връщайки сияйния вид на вашата кожа.

Защо измиващото олио за лице е толкова полезно?

Когато използвате пяна или други подобни продукти, с които можете да почистите грима на лицето ви, то колкото и деликатни да са те, компонентите в състава им измиват всички натурални масла, които се намират на кожата ви. Именно затова, използвайки такива продукти, можете да чувствате кожата си стегната, ако не използвате тоник и овлажняващ крем след това. Също така може да започне да се бели и да е суха като цяло.

Натуралните масла са необходими за кожата ни като цяло, а именно с тях тя ще е по-еластична и защитена като цяло. Премахвайки ги от лицето ни, кожата ни е все едно гола и незащитена.

Освен това, дори ако кожата ви е мазна, това не значи че трябва да използвате само изсушаваща и агресивна козметика. Това е много погрешно и именно това е най-прекият път да омазните кожата си още повече. Това се получава, защото измивайки натуралния мастен слой, кожата се опитва да възстанови баланса и започва да се образува още повече себум. В резултат на всичко това кожата става много мазна и се образуват много черни точки и пъпки.

Именно затова дори и в случай че кожата ви е по-мазна, то измиващото олио за лице е идеален вариант и за вас. Така ще се грижите нежно за нея, но и няма да я изсушите прекомерно, както се получава с други подобни продукти като пяната за лице и така нататък.

Предимства на олиото за лице:

* Подходящи са за всеки тип кожа - нормална, суха, мазна и комбинирана;

* Помага да се справите с излишния себум, пъпките, черните точки, сухотата и раздразнената кожа;

* Премахва лесно грима;

* Не лишава кожата от естествената защита;

* Абсолютно естествени - не съдържат никаква химия в състава си.

На пазара днес се предлагат множество различни продукти, от които можете да избирате. Можете да заложите, както на готовите измиващи олиа, така и да си направите сами, ако знаете, какви масла “обича” кожата ви.

Също така днес ще намерите и иновативния продукт мус, който след като попадне на кожата, се превръща в масло. Грижете се редовно за вашата кожа и ще видите, че тя много скоро ще ви се отблагодари.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати