Трикове за по-дълготрайно червило

дълготрайно червило

Всички знаем колко е неприятно, когато след добре прекаран ден се погледнем в огледалото и установим, че червилото ни се е изтрило на места и никак не изглежда добре. Колкото и да се опитваме да го предотвратим, изтриването на червилото все пак някак се случва.

Обикновено след храна и напитки, но понякога може да се случи просто защото е ветровито, устните ви са напукани или не сте нанесли червилото си правилно. В такива случаи то ще се изтрие неравномерно и ще си личи още повече.

Въпреки че след хранене е трудно да се задържи червилото, то в другите случаи обезателно има какво да направите, за да избегнете изтриването.

Обаче не можете да очаквате перфектното червило без да си подсигурите хидратирани устни, на които да го нанесете. Основата е изключително важна и ако не се грижите за устните си, те няма да изглеждат добре с каквото и червило да ги покриете.

За грижа за устните е задължително винаги да изтривате предишното червило със специално мляко или пяна за премахване на грим. Също така трябва да си създадете рутина за ексфолиране на устните и веднага след това нанасяне на хидратиращ балсам.

Ако устните ви са много напукани и наранени, най-добре не ги ексфолирайте. Почистете ги хубаво и ги намажете с мед. Той има овлажняващо и антибактериално действие, което е подходящо за силно увредени устни.

нанасяне на червило

Използвайте коректор за основа. Освен че служи като празно платно, на което да нанесете червилото си, той също задържа пигментацията от червилото за по-дълго. Също така той предотвратява размазването по краищата. Върши още по-добра работа, ако вместо да минете директно с червило, първо очертаете устните си с молив. Той е по-сух и има още по-малък шанс да се размаже по краищата.

След тези стъпки, вече можете да запълните устните си с червилото. Нанесете един слой от него и след това нежно притиснете суха кърпичка или салфетка до устата си. Нанесете втори слой и леко притиснете чиста салфетка отново. Ако след това устните ви са малко по-матови от колкото ви се иска, можете да нанесете слой течен балсам отгоре.

За наистина дълготрайно червило ви трябва още една стъпка – запечатването. Вземете тънка кърпичка или салфетка и я прилепете нежно към устните си.

През нея, с помощта на четка, нанесете лек слой безцветна пудра. Това ще гарантира дълготрайността на червилото си и ще можете да го носите цял ден без притеснения.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати