Ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Най-важните грижи за кожата след 30 години

Най-важните грижи за кожата след 30 години

5 от 5 Снимки
5. Приемайте храни с колаген или колаген като хранителна добавка за млада и сияйна кожа.

Когато сме на 20 години, не сме толкова фокусирани в грижите за кожата си, колкото в гримирането и някои модерни процедури за разкрасяване като ноктопластика, ламиниране на мигли, уголемяване на устни. С годините обаче следите на времето започват да си личат по лицето ни и тогава трябва да се грижим по-внимателно за кожата си.

Как се променя кожата след 30 години?

Когато навършите 30 години, процесът на обновяване на клетките се забавя. Вероятно сте забелязали, че кожата ви вече не е толкова лъскава, както беше, когато бяхте на 20 години.

Кожните клетки постепенно ще започнат да губят своята еластичност и хидратация, а външният вид на кожата ще бъде сух. Бръчките, които сте правили само когато се смеете или намръщете сега, ще бъдат видими и когато лицето ви е отпуснато. Също така ще забележите, че в областта на очите ще се появят признаци на стареене. Кожата в тази зона ще бъде особено чувствителна сутрин.

Грижа за кожата след 30 години

През деня трябва да насочите вниманието си към защитата. Някои специалисти съветват, че ако искаме да изглеждаме по-млади и за по-дълго време, трябва да използваме продукти, които съдържат защитен фактор SPF15 и да консумираме колкото се може повече антиоксиданти дневно.

Други експерти ни казват, че ако не използваме защита, трябва поне да използваме много хидратиращ крем, особено през зимата. През пролетта и лятото трябва постепенно да намаляваме нивото на хидратация на кожата.

През нощта ще трябва да използвате крем, който съдържа много антиоксиданти за приятен външен вид за продължителен период. Трябва да ексфолирате лицето си поне веднъж седмично, за да намалите броя на мъртвите клетки и да стимулирате тяхното обновяване.

Вижте в галерията ни още грижи за кожата след 30-те.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати