С тези хитринки ще имате най-красивата коса

Хитринки за красива коса

Вероятно ви е правило впечатление колко блестяща и красива е косата на моделите, надничащи от лъскавите списания. Разбира се, ще си кажете, та за тях се грижат екипи от най-добрите коафьори. А и как иначе, след като те са богати и могат да си го позволят!

За всички вас, които смятат, че красивата коса изисква скъпа поддръжка, имаме новина! Можете да се сдобиете с блестяща грива и сами у дома, като просто следвате някои основни правила в грижата за косата.

Ето и какви хитринки издават коафьорите!

Съобразете грижите за коса със сезона

През лятото заложете на леки продукти за защита от слънцето, а през зимата маски за дълбока хидратация на косата.

Изберете дървена четка за коса

Дървен гребен

Ако използвате пластмасови четки и гребени, те ще доведат до бързото накъсване на косата ви. Ето защо коафьорите препоръчват дървени гребени и четки, които правят гривата ви блестяща и здрава. Освен това не прекалявайте с ресането. Според експертите е напълно достатъчно да разресвате косата си веднъж сутрин и веднъж вечер. От съществено значение и посоката, в която сресвате косъма. Започва се от краищата и се продължава към корените, а не обратното.

Не мийте косата си често

Може би ви звучи нередно, но се смята, че честото миене уврежда косата и я изтощава, освен това води до омазняване на скалпа. Опитайте се да не миете гривата си повече от 2-3 пъти в седмицата.

Изберете правилния шампоан

Шампоан за красива коса

Дори и най-скъпият шампоан може да не ви подейства като на рекламата, ако не е вашият. Ето защо е важно да изберете продукти, предназначени за вашия тип коса. Ако не можете да се ориентирате сами, просто попитайте фризьора си. Със сигурност ще може да ви препоръча подходящи шапмоани, балсами и маски за коса.

Подстригвайте се често

Не отлагайте подстригването повече от 3 месеца. Тази процедура ви помага най-много да съживите косата си и да я направите по-здрава. Може също така да опитате подстригване с гореща ножица, което възпрепятства цъфтежа на краищата и запазва кичурите красиви по-дълго.

Внимавайте с какво се храните

Дълга и красива коса

Искате здрава, красива и блестяща коса? Тогава наблегнете на рибата, рибеното масло, яйцата, ядките, лененото семе - това са все храни, които ще ви осигурят по-дълга и буйна грива.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати