Митове за красота, на които не трябва да вярвате повече!

Митове за красота

Всяка самоуважаваща се жена се грижи за здравето и красотата си. И в това няма нищо нередно. На жените ни е заложено в гените да сме суетни, а и да искаме да се харесаме на мъжете.

В опит да сме винаги красиви, се подлагаме на всевъзможни манипулации. Въобще темата за красотата ни е на първи план. И може би заради това сме склонни да вярваме на всякакви твърдения за красотата, които обаче се оказват измислица.

Вижте някои митове за красота, които специалистите разобличиха. И които не трябва да вълнуват вашият ум повече.

Ако обръснете главата си, косата ви ще се сгъсти.

Броят на космите е генетично определен. Косата ви няма да стане по-гъста, ако се бръснете системно. Просто всички косъмчета ще започнат да растат едновременно и е възможно да станат по-тъмни. А това ще ви създаде лъжовното усещане, че вашата грива се е сгъстила.

Шампоаните и серумите поправят цъфтящите краища.

Шампоаните не помагат при цъфтящи краища

Нацепените краища на косата не могат да бъдат възстановени от нито един козметичен продукт. Серумите и останалите продукти на коса могат да предотвратят явлението или да го забавят във времето, но веднъж появили се, цъфтящите краища могат да изчезнат само след подстрижка.

Ако не посещавате фризьора си редовно, косата ви ще развие склонно към цъфтеж. Ако пък подрязването на краищата се превърне във ваш навик, то косата ви ще е красива и здрава постоянно.

Мазната коса трябва да се мие често.

Разбираме, че омазняването на косата ви е неприятно усещане. Никак не е красиво да се появяваш сред хора с омазнена грива. Но разберете, че честото миене на косата няма да реши проблема ви. Според експертите по красота може дори да го задълбочи. Те съветват да мием косата си на 2-3 дни, а не всеки ден.

В началото това може да ви безпокои, но скоро косата ще се нагоди към новия си режим и ще спре да се омазнява. А междувременно може да поддържате косата си чиста по-дълго време, като я носите на опашка и не я докосвате с ръце непрекъснато, избягвате употреба на стилизиращи продукти, преса за изправяне на косата.

Продуктите за грим състаряват кожата.

Гримът не пречи на красотата ви

Това е остаряла информация и мит, касаещ красотата. Съвременните пудри, хайлатъри и коректори имат лека текстура, а същевременно са със защитна функция, без да задушават кожата. Те подхранват кожата, съдържат пигменти, които действат като бариера срещу изпотяване, прах, себум, но и вредните лъчи на слънцето.

Слабите жени нямат целулит.

Целулитът няма нищо общо с излишните килограми. Причините за целулит обикновено са хормонални, но не обясняват напълно появата му. Може да се включат наследствени фактори, дефицит на кръвообращението, небалансирана диета, заседнал начин на живот и стрес.

Дано, след като сме разобличили тези митове за красота, сме ви били от полза.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати