Отвари и билки при акне

Отвари и билки при акне

Както добре знаем, акнето се появява вследствие на омазняване на кожата. Това е предизвикано от засиленото производство на андроген, който води до запушване на порите на кожата.

В търговската мрежа има достатъчно много продукти, които могат да помогнат при лека и средна форма на кожни проблеми. В днешно време обаче много от нас се обръщат към народната или традиционна медицина за помощ.

Билките са били използвани години наред не само за лечение на различни видове здравословни проблеми, но и за справяне с кожни проблеми. Много хора все още не приемат напълно тяхната лечебна сила, а и липсват достатъчно категорични доказателства за това.

Хубавото в случая с билковите отвари е, че те имат малко странични ефекти, ако изобщо имат такива. Повечето от тях имат антибактериален, антивъзпалителен и антисептичен ефект, което ще спомогне за намаляване на влиянието на различни бактерии.

Ето някои билки против акне, от които може да приготвите отвари.

Чаено дърво

Масло от чаено дърво помага при акне

Чаеното дърво се използва като основа за множество продукти за борба с акнето. Има антисептично и антивъзпалително влияние и може успешно да намали появата на акнето.

Ако искате да си купите козметичен продукт, изберете такъв с чаено дърво в състава му. Ако сте привърженици на традиционната медицина, тогава си купете масло от чаено дърво и следвайте предписанията.

Босилек

Босилекът е силна билка, която в някои отношения може да се равнява на спирт или алкохол при борбата с акне. Действа като антисептик и извлича мазнината и възпалението от кожата. Регулира производството на мазнина. Потърсете продукти с босилек, масло от тази билка или домашно приготвена маска за лице.

Лавандула

Масло от лавандула при акне

Лавандулата е билка, известна с успокоителните си свойства. Ако имате някакво възпаление или зачервяване по кожата, може спокойно да използвате лавандула, за да го успокоите. В допълнение ароматът е приятен за сетивата, така че получавате и ароматерапия като бонус.

Лайка

Лайката също участва в множество продукти за успокояване на кожата. Използването на подобни продукти или отвара от лайка е перфектен начин за почистване на раздразнена и възпалена кожа. Ако смесите отвара от лайка с ядки, може да получите и добър ексфолиант.

Син равнец

Синият равнец е изключително силна билка против акне, която, подобно на босилека, има антисептично действие. Ще ви отърве от бактерии, ще заздрави кожата и ще предотврати по-нататъшна поява на кожни проблеми.

Розово масло

Борба с акнето с розово масло

Розовото масло е основа за множество продукти. То успокоява и е с прекрасен аромат. Ако акнето ви се базира основно на хормонални проблеми, розовото масло е перфектният ви избор.

Здравец

Изключително подходящ е за премахване на черни точки. Маслото от здравец подпомага за забавяне стареенето и регулира образуването на омазняване.

Всяка от изброените билки може да бъде открита в различни козметични продукти, но може да си закупите олио, което е концентриран извлек от съответната билка.

За по-леки проблеми, пригответе отвара от билката и мийте с нея лицето си сутрин и вечер. Може също така да го почиствате с памук и отвара от билката. Потърсете и маски за лице с някоя от тези билки за още по-добри ефекти.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати