ezine.bg»Статии»Красота»Грешки при избора на парфюм

Грешки при избора на парфюм

Нина НордНина Норд
Джедай
2k364
Грешки при избора на парфюм
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
Качество без компромис:
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
59.00 лв.
Виж ››

Когато избирате парфюм, има голяма вероятност да допуснете поне една от осемте най-чести грешки, които правят хората, когато са на лов за аромати. Първата от тях е да се избира парфюм в мястото, което най-малко подхожда за целта.

А именно – в голям парфюмериен магазин. Прекалено многото хора, огромното количество аромати и протягащите се към вашето шишенце ръце са фактори, които само могат да ви попречат.

Консултантите рядко могат да ви помогнат в избора на парфюм, защото едва ли можете да им обясните какво точно търсите. Когато нанесете парфюм върху кожата на ръката си, едва след няколко часа можете да разберете истинските му качества и дали е подходящ за вас.

Опитайте се да отделите втората половина на деня за избор на парфюм, тогава ще сте по-спокойни. Друга грешка е да опитате прекалено много аромати в рамките на няколко минути – това ви обърква напълно.

За да разберете дали ви харесва парфюмът, трябва да го нанесете в основата на китката си. Вие обаче имате само две, така че няма как да прецените повече от два аромата. За да увеличите броя им, използвайте парченца хартия.

Нанасяйте върху тях капките парфюм, като се опитайте да запомните коя хартийка на кой аромат съответства. Тъй като няма как да не се объркате, вземете няколко зърна изпечено кафе, за да позволите на носа си да се ориентира.

Грешки при избора на парфюм

Необходими са около пет минути, за да усетите началната нотка на аромата на парфюма. Никога не вдъхвайте парфюма веднага след нанасянето му, защото тогава се изпарява спиртът и рискувате да повредите носа си.

Освен това няма да получите ясна картина на аромата. Истинското разкриване на аромата става до час след нанасянето. Никога не избирайте парфюм само по първата нотка, която усетите.

Специалистите по създаване на парфюми ги правят така, че те да разкриват аромата си постепенно. Основната нотка, а именно сърцевината на парфюма, се разкрива след около половин час.

Часове след като тя е показала красотата си, тя изчезва, но след нея остава разкошен ароматен остатък. Т.е., ако правите избора на парфюм пет минути след като сте го нанесли на китката си, бъркате.

Никога не нанасяйте парфюм на кожа, която преид това сте обработили по някакъв начин с козметика, например с крем. Недейте да опитвате парфюм, като го нанасяте зад ухото си, защото там той няма да се прояви в истинската си същина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
vili
vili
14.08.2013 00:55
За жени Пако Рабан
0
0
svetlana
svetlana
03.08.2013 18:59
за мъже-кензо,за жени -версаче
1
0
Виден
Виден
28.03.2013 23:10
Добри съвети сте дали, аз ще си позволя да препоръчам няколко парфюма, ако сте 15 и 30 години (мъж) препоръчвам ви а ако сте над 30 Шанел които и да хванете няма да объркате, за момичета а ако имате неограничен бюджет марката е само 1 марката е за 2та пола и е правила парфюми за саудитския крал така че... това е моето скромно мнение :)
0
0