Да рискувам ли с екстравагантен цвят на косата?

Екстравагантен цвят на косата

Грижата за външния ни вид е особено важна. Да изглеждаме добре и да впечатляваме с визия – това е желанието на всеки. Най-вече на дамите. Едно от най-важните неща за нежния пол – нещо, което всеки забелязва от пръв поглед, е прическата и като цяло – видът на косата.

Затова често променяме дължината, формата и цвета. Някои сменят цвета на косата си толкова често, че непрекъснато ни изненадват с невероятна промяна. Но други се страхуват да опитат нов оттенък или пък съвсем нов цвят.

Най-често – защото се притесняват, че няма да им отива или че ефектът ще е обратен. Може би и вие сте сред тези, които биха искали да пробват екстравагантен цвят на косата, но изпитват страх от промяната.

Разбираемо е притеснението ви, но има и една друга истина в живота – ако никога не опитате, никога няма да разберете.

Рискувайте, но по-добре в експериментални условия

Преди да предприемете тази крачка, преценете добре последствията за себе си. Интересува ли ви прекалено мнението на другите? Зависими ли сте от околните и техните квалификации за вас? Има ли значение външният ви вид за успеха ви и за работата ви?

Цвят на косата

Прекалено самокритични ли сте? Приемате ли много трудно промените? Ако отговорът на който и да било от изброените въпроси е „Да“, по-добре не рискувайте да влезете в нормалното си ежедневие директно с нов екстравагантен цвят на косата. Най-добре направете опит с желаната от вас боя, но в експериментални условия.

Боядисайте косата, докато сте на почивка или отпуска, така че да опитате ефекта от промяната в безопасна среда. Ако установите, че драстичната разлика ви отива и че искате да изглеждате точно по този начин, завърнете се смело и победоносно в обичайното ви обкръжение. Ако ли пък не – просто изберете друг цвят на косата или с вече изпитания.

Рискувайте, ако искате да направите впечатление

Наистина – много зависи каква е целта ви с желанието да се боядисате в екстравагантен цвят. Ако целите да впечатлите драстично света около вас или да направите дръзка промяна – въобще не се замисляйте, боядисвайте се смело.

Желанието да си различен от обществото, да си уникален, да демонстрираш индивидуалност и характер може чудесно да се изрази с един абсолютно нов, екстравагантен цвят на косата. Също така стремежът към ново начало в живота често е придружавано от желание за сериозна промяна във външния вид. А каква по-забележима и рязка от тази в цвета на косата?

Избор на цвят на косата

Рискувайте, ако не ви пука

Тук идва групата на непукистите. Те дори няма да се запитат да рискуват ли, боядисвайки се екстравагантно, или да не рискуват. За този тип хора няма съмнение, че ще направят точно това, което искат, без значение останалите какво мислят за тях. За тях дори тази стъпка не е никакъв риск. Така че – помислете си дали въобще ви пука от мнението на околните. Ако не ви пука – хвърляйте се смело в новото приключение.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати