ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Лесен масаж с лъжица опъва бръчките бързо

Лесен масаж с лъжица опъва бръчките бързо

Масаж на лицето с лъжица

Всяка жена се стреми да си гарантира, че кожата ѝ ще е здрава, красива и млада за дълго време. В съвременния свят има много продукти за грижа за лицето.

Козметичните процедури ще помогнат да изглеждате добре на всяка възраст. Въпреки това повечето салонни процедури имат доста висока цена.

Има една приятна алтернатива, която се състои в масаж на лицето с лъжица. Тази манипулация можем да си правим и сами у дома.

Този масаж на лицето произхожда от Китай, където той се практикува от много десетилетия, като се използва лъжица със специална форма.

Съществува обаче мнение, че пионерът на тази процедура е Рене Кох, известен лекар в Германия. Този разкрасяващ масаж е почти универсално лекарство за всички типове кожа.

Ползи от масажа с лъжица:

Масаж против бръчки

- за подмладяване на кожата;

- да се отървете от бръчките по лицето;

- за зряла кожа след 40 години.

Резултатите от масажа ще бъдат забележими само след няколко процедури, за което свидетелстват многобройните отзиви на жени в различна възраст.

Този метод помага да се отървете от проблемите, свързани с възрастта, благодарение на него кожата на лицето ще бъде свежа, тонизирана и подмладена.

На практика това е загряване на мускулите на лицето, което се извършва с помощта на супени лъжици с различни размери. Лъжиците се движат по масажните линии на лицето, поради което се активира отливът на лимфата.

За прилагането на този масаж-чудо най-доброто средство ще бъдат лъжици, изработени от сребро, чиито антиоксидантни и антисептични свойства отдавна са известни.

Масаж със сребърна лъжица

Масажът със сребърна лъжица ще позволи на веществата да проникнат дълбоко в кожата, което ще подобри циркулацията на кръвта. В случай че нямате сребърна лъжица, можете да ползвате обикновени метални лъжици, ефективността на такъв масаж също ще бъде видима.

Използвайте студени лъжици:

- против кръгове под очите;

- за възстановяване на еластичността на кожата;

Благодарение на процедурата торбичките под очите могат да бъдат значително намалени.

Действието на масажът с топла лъжица пък е насочено към стягане на лицето, прави се срещу бръчки. Процедурата ви позволява да премахнете двойната брадичка. За по-голям ефект можете да направим масажа с мед или пък кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати