Фон дьо тенът – какво е способен да прикрие?

Грим

По пътя към добрата и поддържана визия често срещаме различни пречки. Надоспиването, преумората, възрастта и времето са фактори, които ни пречат да постигнем свеж външен вид. Добрата новина е, че козметичната индустрия и продуктите, които произвежда, са наш верен съюзник в случаите, когато дребните ни несъвършенства трябва да се скрият.

Фон дьо тенът е онзи макиаж, който е в състояние да направи чудеса с лицето ни, разбира се, ако е добре подбран по цветова гама и консистенция. Благодарение на фон дьо тена можем да прикрием умело малките бръчки, различните червеникави и кафяви петънца, да изравним тена на лицето и да го накараме да сияе отново.

Преди да пристъпите към нанасяне на фон дьо тена, сложете равномерно от дневния си крем и го оставете да попие около 5 минути. Остане ли излишно количество от него, трябва да го отстраните с мека салфетка. Дневният тонален крем трябва да е с по-лека и прозрачна текстура, като не бива да се прекалява с количеството, за да не губим от естествения си вид.

Малките червеникави петна по кожата на лицето трябва първо да се тушират със специален бледозелен тонален крем и едва тогава може да се нанесе фон дьо тенът. Ако кожата ви е уморена поради една или друга причина, най-напред я хидратирайте добре и едва тогава пристъпете към нанасяне на тоналния крем.

Ако имате леко или по-силно възпалена кожа с малки пъпчици или разширени пори най-удачно е да използвате компактна пудра, съветват специалистите. Тя съдържа повече пигменти и покрива кожата по-плътно. Запомнете, че пудрата се нанася равномерно, а не се натрупват по-големи количества около неравностите, петната. Така се създава впечатлението за свежо и нежно лице.

Фон дьо тен

Трябва да потърсите продукт с екстракт от филодендрон, който има свойството да заздравява кожата на лицето и да я пази от нови възпаления. Като цяло избирайте продукти, съдържащи антибактериални вещества.

Ако кожата ви вече започва да отпечатва влиянията на времето, по-зряла е и имате петнисти неравности по лицето, на помощ трябва да ви се притече течният фон дьо тен. Този тип тонален крем е в състояние да изравни тена на кожата, да я хидратира и да подобри еластичността ѝ.

За укрепване на тъканите доста подходящи са козметичните продукти с пшенични белтъци и хитин, които помагат на кожата да устои на вредните влияния и ѝ придават максимална еластичност.

Виж повече

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати