ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Съвети за лесно обезкосмяване на ръцете

Съвети за лесно обезкосмяване на ръцете

Съвети за лесно обезкосмяване на ръцете

Ако през 80-те години обезкосмяването на ръцете и обезкосмяването изобщо не е било толкова на дневен ред, то днес много от нас отделят сериозна единица врем за това.

Обезкосмяването на ръцете може да се извършва чрез отскубване на косъма посредством кола масака, епилатор или пинсети, но може и да се използва самобръсначка.

Бръсненето на космите на ръцете не се препоръчва, особено при хора, които са малко по-окосмени. Защото е небезизвестен резултатът от редовното бръснене. Обезкосмяването с пинсети би ви отнело доста време, естествено ако не сте от онзи благословен тип хора с по 10 руси косъма на всяка ръка.

Най-подходящите варианти остават кола маската и епилаторът. Естествено те дават и най-добри резултати. Но тук идва въпросът как да направим самото обезкосмяване на ръцете по-лесно и по-безболезнено?

Лесно обезкосмяване

Първият ми съвет към вас е винаги да се обезкосмявате непосредствено след топъл душ. Така порите се разширяват и косъмчетата ще излязат по-лесно. Другото нещо, което ще улесни обезкосмяването, това е ексфолиацията.

Ексфолирайте ръцете си с подходяща за целта ръкавица или специален ексфолиант. Така, ако има останали подкожни косъмчета от предишната епилация, вие ще ги освободите и кожата ви ще стане бебешки мека.

Следващият съвет е винаги да се съобразявате с посоката на косъма по време на епилация. Ако се епилирате в хаотични посоки, рискувате да накъсате косъмчетата и да предизвикате появата на нови подкожни такива.

След като сте минали вече всички стъпки за лесно и качествено епилиране, е време да споменем и за грижите за кожата след епилация. Имайте предвид, че кожата остава чувствителна особено след кола маска, затова не препоръчваме да използвате кремове за тяло със силни аромати и такива с безкрайно съдържание.

Обезкосмяване на ръцете

Намажете ръцете си с естествени масла: зехтин, кокосово масло, бадемово масло и т.н.. Препоръчително е да не се излагате на слънце веднага след епилация, защото рискувате целите ви ръце да станат на петна.

Има още доста методи за лесно обезкосмяване на ръцете като фотоепилация и лазерна епилация.

Ако спазвате всички съвети от по-горните редове, ви гарантирам, че ръцете ви ще са нежни и приятни на допир за дълго време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати