Как да си направим разкрасяващ масаж за лице

Как да си направим разкрасяващ масаж за лице

Масажът на лицето е един от най-добрите начини за разкрасяване, подмладяване и стягане на кожата на лицето, а да не забравяме, че също така облекчава и стреса.

Въпреки това не всеки от нас разполага с време и средства за посещение на салон за красота или спа център всяка седмица. Това обаче не трябва да ви притеснява, тъй като е напълно възможно да си направите масаж за лице у дома.

Преди да започнете масажа направете следното:

Използвайте мек продукт и почистете лицето си добре (кожата на лицето винаги трябва да е добре почистена преди масаж).

Изберете си качествено масло за лице!

За суха кожа: етерично масло от арган или масло от бадем

За мазна кожа: етерично масло от жожоба или масло от гроздови семки

За кожа склонна към акне: етерично масло от шипка

За чувствителна кожа: етерично масло от алое вера

След като нанесете избраното от вас масло на лицето си, следвайте тези стъпки, за да си направите разкрасяващ масаж на лицето:

Масаж на лицето с етерични масла

Стъпка 1 - Масаж на челото

Поставете кокалчетата на палеца и показалеца между и над веждите, леко плъзнете нагоре към линията на косата и настрани към слепоочията, повторете 5 пъти.

Стъпка 2 - Масаж на зоната около очите

Поставете върховете на показалците и средните пръсти под очите и с леки движения плъзнете първо към носа и след това към ушите, повторете 5 пъти.

Стъпка 3 - Масаж на бузите

Поставете кокалчетата на палците и показалците близо до носа и с леки плъзгащи движения придвижете към ушите и пак обратно, повторете 5 пъти.

Стъпка 4 - Масаж на зоната около устата

Масаж за лице

Поставете палците и показалците от двете страни на устата и с леки плъзгащи движения масажирайте около устата и издърпвайте леко към ушите, повторете 5 пъти.

Стъпка 5 - Масаж на брадичката

С кокалчетата на палците и показалците масажирайте брадичката с леки въртеливи движения, направете 10-15 повторения.

Стъпка 6 - Масаж на врата

За да масажирате врата си, използвайте възглавничките на пръстите си, правете леки плъзгащи движения отдолу нагоре, направете 5 повторения.

След като вече знаете как да си направите масаж на лицето сами и приключите, използвайте лек тоник за лице, за да почистите остатъците от маслото по кожата на лицето си. Ако се налага да се гримирате, изчакайте поне 15-20 минути преди да нанесете грима.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати