Естествени начини за изсветляване на косата

естествено изсветляване на косата

Омръзнало ли ви е да сте с една и съща прическа от години? Чувствате се потисната и имате нужда от промяна? Но въпреки това се опасявате, че боите и препаратите за коса могат да я увредят? И има защо. В повечето от боите за коса има много вредни химикали, а в изсветлителите за коса – още повече. Ако изсветляването е желания от вас ефект, тогава има няколко натурални метода, които можете да опитате.

Обърнете внимание, че естественото изсветляване на косата с натурални продукти е слабо ефективно на много тъмни и боядисани коси. Обаче то е изключително подходящо за блондинки, които искат още по-светъл или тониран цвят, а също така и за брюнетки, които се стремят към няколко нюанса по-светла коса или медни кичури.

Лимонов сок

Първият метод за натурално изсветляване на косата е изключително лесен. Смесете 2 супени лъжици прясно изстискан лимонов сок с 1 чаена чаша вода. Можете да налеете сместа в пулверизатор и да я впръскате в косата си или да я оставите в купичка и да полеете косата си с нея.

Ако предпочитате втория вариант, най-добре го направете над мивката, така че лимоновият сок да попадне само на косата ви, а не на кожата. След като сте нанесли лимоновия сок на косата си, останете с него около 2-3 часа. Ако имате възможност, направете го под слънчева светлина. След това измийте косата както обикновено и повторете процедурата след седмица.

Ябълков оцет

оцет за изсветляване на косата

Тази рецепта за натурално изсветляване на косата е също много ефективна. За нея смесете ¼ чаена чаша чай от лайка, ¼ чаена чаша ябълков оцет и 1 супена лъжица лимонов сок.

Отново можете или да нанесете сместа на косата си с помощта на пулверизатор, или да полеете косата си с нея. Останете с разтвора на косата си цял ден, без да я връзвате или покривате с каквото и да било. След като сте престояли достатъчно с разтвора и косата ви е изсъхнала, можете да се изкъпете както обикновено.

Канела

Канелата е особено подходяща за брюнетките, на които им се иска да постигнат по-светли тонове. Благодарение на този трик с канела косата ви ще придобие карамелени нюанси, а също така ще излъчва романтичен мирис. В балсама или маската за коса, които използвате, сложете между 2 и 5 супени лъжици канела – според количеството продукт.

Нанесете на косата след като вече сте я измили със шампоан или просто на чиста коса. Можете да използвате маската или балсама с канела на всяко къпане, тъй като тя е безвредна за косата. При желание можете да добавяте паста от вода и канела към корените си, за да се оцветят и те, без омазняване от балсама.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати