Какво трябва да знаем за процедурата ноктопластика?

Какво трябва да знаем за процедурата ноктопластика?

Красивите ръце са един от показателите, по които веднага можем да преценим дали една жена е поддържана. Красивият маникюр е истинска наслада за окото не само за други представителки на нежния пол, а и за мъжете.

Много от тях споделят, че намират красивия маникюр за женствен, а други пък са отблъснати от зле поддържаните нокти. Много представители на силния пол дори споделят, че предпочитат не толкова красива, а по-скоро добре поддържана жена. Това означава, че не бива да занемарявате нито една част от себе си – и не само заради половинките ви, а заради самите вас.

Всяка дама обаче знае – красивият маникюр понякога е труден за поддържане. Дори и при добро желание някои жени имат лошия навик да чоплят или да гризат ноктите си, поради което те не просто нямат маникюр, а имат неподдържан вид на ръцете. Други въпреки всички усилия са с естествено мека или чуплива плочка, което прави поддържането на тази част от ръцете на практика невъзможно.

Добрата новина – днес салоните за красота и маникюристите са все по-достъпни за всички, а благодарение на напредъка за всеки проблем може да ни бъде предложено решение. Един от начините за красив маникюр при жени, които чоплят ноктите си или пък те се чупят лесно, е ноктопластиката.

Ноктопластика срещу гризане на нокти

Какво трябва да знаем за процедурата ноктоплатика

На първо място, тя представлява изграждане на дължина на нокътната плочка чрез различни вещества, които първо се оформят, след това се изпичат под ултравиолетова светлина, накрая – оформят и лакират. Като цяло през последните години тази процедура стана значително по-достъпна, но все пак остава двойно, тройно и дори четворно по-скъпа от цената на класическия маникюр.

Не бива да щадите пари по тази процедура и в никакъв случай не бива да търсите най-евтиния салон, в който да си я направите. На първо място, разликата няма да бъде толкова голяма. По-важното обаче – по-ниската цена ще бъде за сметка на качеството. Няколко са основните стъпки, които правят една ноктопластика качествена.

А крайната цел – тя да бъде едновременно издръжлива, красива и естествена, но без да нарани естествения ви нокът.

Съветът на добрите маникюристи – не залагайте на прекалено авангардна форма на ноктите, а изберете овална или квадратна. По този начин ноктопластиката ще се закрепи по-добре, а и е по-естетично. Не залагайте и на прекалено дълги нокти – отново заради здравината и заради естетиката на крайния резултат.

Ноктопластика

Важно е да знаете още, че ноктопластиката не е еднократна инвестиция, а изисква поддръжка. Обикновено смяната на лака се случва 2 или 3 пъти месечно, в зависимост от бързината, с която растат ноктите ви.

От съществено значение за здравината на изградения нокът е основата, върху която той се прави. Макар и повечето жени да прибягват до ноктопластиката, защото не могат да пуснат собствените си нокти, то трябва да знаете, че трябва да имате поне милиметър-два дължина. В противен случай материалът ще се закрепи изключително трудно или ще издържи едва няколко дни.

И още – ако материалът се отлепи, трябва да посетите маникюриста си – не се опитайте да махате акрила сами, защото ще нараните плочката си. Ако искате да поддържате ноктопластиката си, то ще се наложи тя да бъде залепена, защото в пукнатината ще навлиза влага, която може да доведе до гъбички.

Под самата ноктопластика пък естественият растеж на ноктите продължава. Така че за вас това може да бъде само временен вариант – докато се отървете от лошите си навици.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати