Редовното ползване на овлажнител спира бръчките

Редовното ползване на овлажнител спира бръчките

Забравете скъпите козметични препарати, дневни и нощни кремове със специални съставки, които скриват бръчките. Почти всички са на ясно, че ефектът от тях не е толкова магически, колкото изглежда по рекламите.

Истината е, че редовната хидратация на кожата с най-обикновен овлажнител е в състояние да запазите кожата на лицето млада и сияйна за по-дълго време.

Според най-нови проучвания на дерматолози обикновените овлажнители, дори и тези, които не са от някоя престижна козметична марка, са ключът към гладката кожа и предотвратяването на появата на бръчки.

Редовното ползване на овлажнител спира бръчките

Експертите дерматолози и козметици установили, че ако човек има суха кожа, то той е доста по-предразположен към появата на бръчки в по-млада възраст.

Изследванията показват, че сухата кожа ускорява повече от два пъти скоростта на развитие на бръчките, докато при хората с по-мазна кожа нещата стоят по съвсем друг начин.

Данните са от едно дългогодишно изследване, чиято основна цел било да установи скоростта на развитие на бръчките по лицето. Крайният резултат е категоричен, че дамите с добре хидратирана кожа на лицето развиват по-бавно трайни бръчки, отколкото жените, които имат по-суха кожа.

Експериментът е проведен в продължение на цели осем години, което е гаранция за достоверността на крайните резултати.

Редовното ползване на овлажнител спира бръчките

Те са пупликувани в "British Journal of Dermatology". Данните сочат, че „линиите на времето” при една средностатистическа 28-годишна жена със суха кожа ще се увеличат с 52%, докато достигне 36 години. Ръководителят на проучването е д-р Грег Хилбранд.

При дамите, които подлагат кожата си на редовна и стрателна хидратация, за този период вероятността от поява на бръчки е само с 22%. Общо 122 жени на възраст между 10 и 72 години са били подложени на специализирани наблюдения по време на изследването.

Изводът от него е, че качеството на горния слой на кожата е способен до голяма степен да повлияе на скоростта, с която временните линии по лицето ще се превърнат в постоянни бръчки.

Решението да се отложи максимално във времето появата на неравности по лицето е още от ранна възраст кожата да се предпазва чрез перманентна хидратация. Един нормален овлажнител слънцезащитен крем би гарантирал добрата хидратация на лицето.

Дори и ако не е на лице използването на предпазни кремове и овлажнители от ранна възраст, никога не е късно да започнем да се грижим старателно за външния си вид и еластичността на кожата си, съветват специалистите дерматолози.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати