Заради тези грешки в грима изглеждаме по-стари!

Грешки в грима

Грешките в макиажа, които се пренебрегват в по-млада възраст, могат да навредят на визията ви с времето и да ви направят много по-възрастни. Заради тези грешки в грима изглеждаме по-стари!

Твърде много основа за грим

Използването на много основа за грим е добре само за селфита, фотосесии или в режим на мащабиране на фотографията. Дори на сватбения грим, който според каноните трябва да седи като излят през целия ден, гримьорите се опитват придадат по-лек естествен вид.

На снимки тези тониращи средства и пудри вероятно ще изглеждат добре, но в ежедневието няколко слоя макиаж изглеждат отблъскващи.

Решението е да нанесете основа + фон дьо тен (или BB крем) + пудра. Тази формула работи както за тези, които обикновено предпочитат лекия грим, така и за онези, които искат да прикрият нещо.

Също така е важно да не правите грешки при гримиране, свързани с с цвета на продукта - понякога твърде тъмната тонална основа създава „мръсен“ ефект върху лицето.

Твърде малко блясък

Гримиране

Тенденцията на лъщящата кожа все още е плашеща за мнозина (въпреки че е популярна през последните пет години, ако не и повече ). Първият плашещ фактор е ефектът на мазната кожа.

Повечето от онези, които не са се опитвали да работят с хайлайтър (средство за блясък), вярват, че блясъкът е от мазнината по лицето. Но не е така. Ако правилно поставите хайлайтър, лицето ви ще изглежда много по-жизнено и свежо. За жени в по-напреднала възраст това може да свали няколко години от визията им.

С помощта на красив грим можете да подчертаете успешно следните зони - скули, зоната под веждите, извивката на носа, арката над устната. Матовият грим подчертава порите и бръчките, но за това пък блестящата кожа, напротив, отклонява вниманието от вашите несъвършенства (ако има такива разбира се).

Тъмно червило

Тъмно червило

Тъмното червило също може да стои ефектно на устните на модели, които позират за Инстаграм, но в реалния живот то може много да ви състари ненужно. Избирайте цвят за устни, който е близък до натуралния ви.

Това бяха няколко грешки в грима, които ни състаряват. Избягвайте ги, за да изглеждате добре във всяка възраст.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати