Продукти против стареене

Продукти против стареене

Преди да си запишете час за някоя скъпоструваща процедура, целяща да намали признаците на стареене на кожата ви, или пък директно да се насочите към някой пластичен хирург, препоръчително е да се поинтересувате какви продукти против стареене се предлагат в търговската мрежа. Да, някои от тях наистина не са по джоба на всеки, но пък определено са по-добър вариант от гореизброените процедури. Ето някои от тях.

Анти Ейдж козметика

Ако избирате качествена козметика, специално обозначена като анти ейдж, то гарантирано ще се предпазите за по-дълго време от признаците на стареене. Изполвайте всякакви специализирани кремове с тази насоченост - кремове за лице и деколте, за тяло, за ръце и т.н. Не подценявайте и зоната около очите или устните, където често се появяват първите бръчки. Следете козметиката, която използвате да отговаря на типа на кожата ви, както и да е предназначена за възрастта, в която се намирате. Обърнете внимание и на факта, че има разлика между козметиката на жени и тази на мъже.

Крем против стареене

Слънцезащитни кремове

Това се сред най-добрите продукти против стареене. Напълно погрешно е да мислите, че слънцезащитните кремове ни предпазват само от изгаряне. Вече е доказано, че слънчевите лъчи, на които се излагаме през най-горещите части на деня, водят до състаряване на кожата. Това е причината в качествените слънцезащитни продукти да се набляга и на онези съставки, които защитават кожата ни не само от изгаряне, но и я овлажняват, предпазвайки я по този начин от преждевременно стареене.

Храни против стареене

Всички храни и напитки, за които се знае, че имат антиоксидантно действие са и хранителни продукти против стареене. За щастие те са много, но е важно не просто да сте наясно с най-мощните антиоксиданти, но и да наблягате на тяхната консумация. Сред дългия списък от храни и напитки, които са доказани антиоксиданти няма как да не споменем зеленият чай, сиропа от бъз, кафето, чесъна и меда, куркумата, гроздето, както и повечето червени плодове (боровинки, годжи бери, къпини, малини, шипки и др.) и зеленчуци (червени чушки, домати и т.н.)

Храни за забавяне на стареенето

Билки против стареене

Народната медицина познава билки за всякакви "болежки", но има и такива билки, които можете да използвате и в борбата срещу признаците на стареене. Най-известните от тях са женшен, бял трън, джинджифил, мента, зелен чай, златен корен и др.

На пазара вече се предлагат и безброй хранителни добавки, забавящи стареенето. Повечето от тях съдържат в себе си ресвератрол, колаген, Q 10, физетин, куркумин и др. Има и такива, които съдържат в себе си по няколко съставки с цел да са по-ефективни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати