Свинска мас - тайното оръжие за млада и красива кожа

Свинска мас - тайното оръжие за млада и красива кожа

Свинската мас е натурален продукт, използван от хилядолетия, но днес е загубила популярността си и е почти непозната като възможности сред младото поколение. Маста има много характерна тежка миризма и може би това я поставя назад в предпочитанията за лекове от народната медицина и най-вече като подмладяващо козметично средство.

Друга причина за рядкото използване на свинска мас е трудното сдобиване с истинска натурална свинска мас, тъй като в търговската мрежа се предлагат много заместващи продукти. А този продукт има основна роля за поддръжка на кожата.

Използването на свинска мас се дължи на важните хранителни вещества, от които се нуждаят кожата, косата, ноктите. Наличието на витамин D определя противовъзпалителните свойства на продукта. Той е антиоксидант, който забавя стареенето. Витамините А и Е пречат на загубата на влага, премахват сухотата и действат добре на кожата.

Употребата на свинска мас върху кожата дава отлични резултати в много от случаите. Във свинката мас се съдържа и холин, известен още като витамин В4, който има роля в кръвообращението. Холинът е стимулант за кожните клетки и участва в регенериращите процеси в кожата.

Наличието на витамин Е определя младостта на кожата, тъй като насърчава обновителните процеси на клетъчно ниво.

Цинкът в свинската мас подпомага кръвообращението в кожата на скалпа и лицето, подпомага деленето на клетките и засилва здравината на добрия вид на кожата. С помощта на цинка се раните се възстановяват по-бързо, включително и тези от акне.

Една от най-старите употреби на свинската мас за разкрасяване на кожата е срещу стрии при бременност. Използвана е също за омекотяване на петите, ръцете и навсякъде, където кожата често се напуква. Може да се ползва дори като лосион за тяло, както при възрастни, така и при бебета.

Използването на този натурален продукт вместо нощен крем за лице днес е трудно изпълнимо заради острата миризма, но ако се добавят предпочитани етерични масла, се получава високо ефективно средство срещу бръчките. Кожата не само се изпъва, но и се подхранва и хидратира. Можем да заключим, че свинската мас е оръжие за млада и красива кожа.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати