Пресата за коса – приятел или враг

Изправяне на Коса

Пътят към безупречно гладката коса е един – преса за коса. Знаем ли обаче как да я използваме правилно? Дали пък в ежедневното си старание да изглеждаме добре, не прекаляваме и с третирането на косата си? Този уред може да ни бъде съмишленик по пътя към забележителната визия, но и наш враг, ако прекаляваме с употребата му.

За да избегнете вредните последици от пресата за коса трябва да изберете уред с керамични платки и йонна защита или с инфрачервено затопляне. Тези уреди са доста по-скъпи, но не бива да пестите средства, когато се отнася за здравия вид на косите ви.

Технологията на керамичните платки и йонната защита е доста по-щадяща в сравнение с обикновената преса. Керамичното покритие позволява запазването на здравото състояние на косъма и съхранява блясъка и еластичността му.

То изпраща отрицателни йони към косата, в следствие на което се отнема статичното електричество от нея и се увеличава трайността на изпарението – същинска витаминна терапия.

Все пак знайте, че преса за коса не бива да се използва повече от веднъж на седмица, ако не полагате доста специални грижи за косата си. Важно правило е никога да не я прилагаме върху мокра или влажна коса, а винаги при суха, ако искаме да не нанесем трайни вреди на косъма си.

Коса

Някои нови модели преси позволяват прилагането им върху леко мокра коса, но все пак коафьорите препоръчват да не прибягваме към подобни експерименти.

Преди за преминем към процедурата на изправяне с преса е добре да използваме някакво мляко за коса или изглаждащ лосион. Тези продукти предпазват косата от вредите при силното нагряване и едновременно с това помагат за по-лесното и ефектно изправяне.

Същинското изправяне на косата е внимателна процедура. Тя става кичур по кичур, като пресата се поставя в основата и се плъзга бавно и внимателно по дължината на снопчето коса за около 6 секунди.

Възможно е да повторите изправянето на един и същи кичур, но в никакъв случай не си позволявайте трето третиране с преста. Специалистите винаги започват да изправят косата от долните към горните пластове.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
teodora
teodora
27.07.2014 09:05
благодаря за тази статия беше ми полезна
0
0