Мазна кожа на скалпа – средства за лечение

Мазна кожа на скалпа – средства за лечение
Козметична Чанта за Пътуване-15%
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
18.50 лв.
15.72 лв.
Виж ››

Често се говори за проблемите на сухата коса и как тя изисква най-много грижа и усилия. Докато това до някъде е така, мазната кожа е не по-малко претенциозна и изискваща грижи.

Ако ви е омръзнало да миете косата си всеки ден, за да изглежда добре или да ходите с вързана коса, просто защото изглежда мазна постоянно, то тази статия е за вас.

Обърнете внимание, че мазната коса може да е проблем, свързан с друг здравословен проблем, затова винаги е препоръчително да посетите и специалист. Но ако нямате възможност да направите това точно сега, ето няколко идеи, които могат да ви помогнат срещу мазния скалп.

Проверете козметиката

Преди всичко останало проверете средствата за коса, които използвате. Шампоанът винаги трябва да е за типа скалп, а балсамът и маската - за типа на косъма, който притежавате. Това е така, защото само шампоанът се нанася на скалпа, а останалите средства се нанасят по дължината на косата, няколко сантиметра под ушите. Ако нанасяте балсам или маска на корените си, то това може да е причината за мазната кожа на скалпа. Единствено, ако на бутилката е написано, че средството е предназначено за скалпа, тогава се използва именно за скалпа.

Ползвайте домашни маски за коса

Маска за коса

Има маски с домашни продукти за всеки тип коса. Тяхната ефективност, обаче, зависи и от други фактори и може да се различава от човек до човек. Едни от най-известните маски против мазна коса включват съставки като мед, банан, кокосово масло, алое вера, хума, яйчен жълтък, домати, овесена каша и други. Те могат да имат различни съчетания, за това можете да потърсите подробни рецепти.

Водни разтвори

Домашните маски за коса могат да отнемат повече време или да не са ви от полза. В такъв случай има още един вариант. Това са водните разтвори. Един от най-универсалните е с ябълков оцет. Разтворът се прави с равно количество оцет и вода и се използва под душа, след като вече сте измили косата си с шампоан. Пригответе разтвора в чашка или в спрей бутилка и обилно полейте корените на косата си. Оставете го за няколко минути и отмийте с хладка вода. Такива разтвори могат да се използват и вместо балсам, ако краищата на косата ви са също мазни. Но ако краищата ви са сухи, този вариант не се препоръчва. Вместо това можете да използвате обикновено шампоан, балсам или маска и в края на душа да приложите воден разтвор.

Красотата и храненето

Външната красота идва отвътре, затова правилното хранене е голям фактор за външния вид. Под правилно хранене се има предвид истински балансирано хранене. Например, ако ядете твърде мазно, това би могло да се отрази зле на организма ви, но същото важи и ако ядете твърде малко мазнини. Затова – балансирайте храненето си, за да бъдете здрави и да не страдате от проблеми с мазен скалп.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати