ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Кои са предимствата на гел маникюра?

Кои са предимствата на гел маникюра?

Кои са предимствата на гел маникюра?

Гел маникюрът е една от най-популярните разкрасителни процедури в момента и е събрала солидна аудитория от почитатели. Това не е без причина. Гел лакът има много предимства пред обикновения лак и минимални недостатъци. Той не е по-вреден от маникюра с обикновен лак за нокти и ако го избягвате, защото искате ноктите ви да дишат, то значи не знаете достатъчно за него.

Гел маникюрът е дълготраен

Да, дълготрайността на маникюра би могла да се счита и за негативно качество, но в повечето случаи то е много желано. Един професионално направен маникюр с гел лак може да издържи оптимално до месец или повече, но вероятно след този период сами ще решите, че е време за смяна.

Разбира се, зависи колко бързо растат ноктите ви, като по тази причина в определени ситуации може и по-скоро да се наложи обновяване на маникюра. Това е отлично решение за дамите, които нямат време толкова често да ходят на маникюр, а също така и за тези, които много си харесват дизайна и не им омръзва така бързо. Ако сте готови да плащате повече за маникюр, то нищо не ви спира и по-често да го обновявате!

Гел маникюрът е по-здрав

Маникюр с гел лак

Гел маникюрът не само задържа цвета си дълго, а е и здрав. Жените с натурално чупливи и меки нокти най-вероятно ще ме разберат – почти невъзможно е да имаме дълъг маникюр с този тип нокти. За щастие гел маникюрът позволява да се насладим на дълги нокти, които изглеждат напълно естествени. Гел маникюрът е здрав и рядко се чупи като естествените нокти. Осен това при него, ако имате само един повреден нокът, можете да се запишете на маникюр само за поправка на този нокът. Няма нужда да скъсявате всички останали и да преправяте маникюра.

Гел маникюрът не се нуждае от време за съхнене

Предимство на гел маникюра е, че се прави с помощта на UV или LED лампа и не изисква време за съхнене. В повечето случаи е LED. Тоест, гел лакът не съхне сам по себе си, а се поставя под тази специална лампа и се пече за няколко секунди до минута. Това скъсява процеса на съхнене на лака изключително много и няма да ви се налага да седите с часове, чакайки да изсъхне напълно, за да не го повредите. Но също така преди да го изпечете, гел лакът не засъхва сам по себе си. Това го прави много подходящ за различни дизайни и красиви рисунки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати