Грижа за кожата в летните жеги

Грижете се добре за кожата си през лятото

Лятото е сезонът, когато показваме най-много плът – предимно заради високите температури. За някои топлите горещи дни са щастие, защото могат да разкрият, без да се оправдават, голяма част от своите прелести. За други фактът, че им предстои по-значително разсъбличане е плашещ.

И в двата варианта водещото е да се чувствате добре в своята кожа. Именно затова трябва да положите малко старание, за да се чувства пък тя добре през най-горещия сезон. Ето как да се грижите за кожата през лятото!

Стъпките за постигане на свежа и сияйна кожа в топлото време са основно 3 – почистване с пилинг, подхранване с маски и защита срещу вредните ултравиолетови лъчи.

Пилингът е най-добрият начин да почистите порите на кожата си и да отстраните огромният брой мъртви клетки, който се съдържа в най-горния пласт – епидермиса. На всеки две седмици този пласт се обновява, като новообразувалите се клетки заместват старите.

Зимно време този процес се забавя, предимно от ниските температури, мазните кремове, които ползваме и т.н. Когато дойде пролетта, е добре да подпомогнем обновяването чрез почистващ пилинг, който да продължаваме да прилагаме и през летните месеци.

Сухата кожа се третира с ексфолиращи продукти по-рядко (на 10-14 дена), но мазната може да се минава с пилинг 2 пъти седмично. След почистването на порите нанесете дневен крем и си направете лек масаж на лицето с кръгови движени с върха на пръстите си.

Най-доброто средство да имаме красива кожа е здравословното меню. Но дори и да се храним с разнообразни продукти, пак не е гаранция, че на организма ни не му липсва нещо.

Летни маски за лице

Когато си правим маски за лице, важи правилото, че хранителните продукти, които са богати на витамини и минерали, могат да се прилагат и външно. Храните, съдържащи антиоксидантите витамин С, витамин Е, бета-каротин и цинк са най-подходящи за кожата.

Импровизирайте, като си направите сами маска от пасирани цитруси, ягоди, чушки и кисело мляко. Намажете и изчакайте 20 минути. Подходящи маски са също така тези с етерични масла и пшеничен зародиш. Много добра процедура в лятната грижа за кожата ви.

На последно място, но не по важност, красивата кожа изисква защита от ултравиолетовите лъчи на слънцето. Те са в състояние да увеличат образуването на свободни радикали, да увредят кожата, да предизвикат рак и т.н. Особено в последните години ракът на кожата е все по-често явление.

Специалисти доказаха, че недобрата защита на плажа днес, може да причини фатални последици след 10 години. При активно излагане на слънце млякото за тяло трябва да е с фактор не по-нисък от 25. Ако кожата ви е чувствителна факторът трябва да е поне 30.

Виж повече

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари