Защо козметиката с магарешко мляко е тотален хит?

Защо е полезна козметиката с магарешко мляко

Био и натуралната козметика печелят все повече привърженици и търсенето на такъв тип продукти нараства непрекъснато. Ако се разгледа съставът на тези продукти, се вижда, че в тях присъства магарешко мляко. Комбинирано с натуралните масла, то прави всеки козметичен продукт уникален.

Още в древността на магарешкото мляко се е гледало като на мощно тонизиращо средство, което пази и връща младежкия вид на кожата. Избелване на кожата, премахване на петната и други следи на времето, изглеждане на бръчките са във възможностите на този забележителен биопродукт.

Те се дължат на факта, че по състав магарешкото мляко се доближава много до майчиното. Лечебните му ползи са свързани не само със здравето, но и с външния вид на кожата и косата. Благодарение на високото съдържание на Витамини - В1, В2, В6, С, Д, Е то влиза в състава на био козметика за лице - кремове, тоници, почистващи гелове, тоалетни млека и други.

Този любим продукт на египетската царица Клеопатра съдържа истинско богатство от есенциални мастни киселини, успокояващи и най-чувствителната кожа. Протеини, фосфолипиди и серамиди подпомагат лечението на различен тип раздразнения и регенерират епидермиса. Подхранването на кожата с магарешко мляко я прави мека и гладка.

Високото съдържание на микроелементи, сред които се открояват калцият, магнезият, фосфорът и цинкът спомага за дълбокото подхранване на кожата. Антиоксидантите в състава пък я пазят от стареенето и я подмладяват видимо.

С магарешко мляко се подхранва и скалпа на косата. То я хидратира от корен до върховете и я правят да изглежда мека, блестяща и свежа. Сапуни и шампоани с магарешко мляко гарантират специална грижа за кожата и косъма.

Сапун с магарешко мляко

Уникалната по своето действие съставка, каквато се явява магарешкото мляко, гарантира перфектно почистване, премахване на всякакъв тип замърсители и мъртви клетки. Подпомага и създаването на нови живи кожни клетки, връщащи младежкия вид на кожата.

В древността жените са почиствали кожата си с парче хляб, напоено с магарешко мляко. Тази процедура е изпълнявало ролята на пилинг. Днес съществуват пилинг маски, ексфолианти и друга козметика с магарешко мляко за почистване и обновяване на кожата. Така че днес магарешкото мляко отново е най-добрият приятел на нежната кожа и красивата коса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати