ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Ефектни прически за руса коса

Ефектни прически за руса коса

ефектни прически за руса коса
5в1 Масажор за почистване и масажиране на лицето
Препоръчано за теб:
5в1 Масажор за почистване и масажиране на лицето
20.00 лв.
Виж ››

Перфектна прическа е тази, която подчертава силните страни на лицето, скривайки недостатъците му и подчертавайки силните му страни. Тя има за цел корекция на лицевия овал и оформяне на цялостния лик на човека.

Когато става въпрос за блондинките, има и още някои особености на прическите при тях, но със сигурност може да се създадат истински произведения на изкуството при оформяне на визията на една блондинка чрез начина на подреждане на косата.

Една от модните прически за руси коси е квадратът. Този тип оформление на косата е подходящ за всякакви нюанси на русата коса и всякакви дължини. Изглежда добре на поддържаната коса, а не безредно стърчащите кичури. Интересен неин вариант е спускащата се на вълни коса и асиметричното бретонче към нея.

Стилният и добре подбран бретон е част от модната визия на много русокоси дами. Модерно е да се направи и рязко нарязване, като дължините на всяка отделна част са различни. Такава прическа изглежда необичайно, но е много свежа.

Бретонът може да бъде както прав, така и с къдрици. Правилният геометрично прав бретон трябва да допълва равномерната дължина на косата и градацията да е ясно изразена. Заобленият бретон е за удължени прически и каскадно подстригани коси. В русата коса добре стоят акцентите от по-ярък или по-тъмен нюанс на русата коса.

прически за руса коса

Най-класическият тип прическа за руса коса си остава боб. Тя дава илюзия за обем и освежава изтънялата коса, каквато най-често се оказва русата. Стои добре както на къдрава, така и на права коса. Класическият боб при блондинките може да бъде допълнен с наклонен бретон, асиметрични нишки или различни нюанси на цвета.

Каскадната прическа също създава представа за обем и дебелина на косъма, каквито липсват на русите коси. Препоръчва се каскадите да се подсилят от омбра или цветна сянка на краищата на косата.

Пикси прическите са също сред класиките при руса коса, много често се виждат смели решения като обръсване на косата от едната страна на главата. Леката и игрива пикси прическа е много подходяща за младите руси момичета.

Това, което блондинките трябва да избягват, независимо дали ще носят косата си дълга или къса, е прическите без симетрия. Те изглеждат студено и отнемат от ефекта на светлата коса.

Русата коса съдържа по-малко меланин от тъмната и затова изисква по-сложна грижа през летните месеци. Прическата ще улесни или затрудни грижата за косата и това е още една причина да бъде подходящо подбрана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати