Аюрведа: Вечер Млечна терапия за душата

Аюрведа: Вечер Млечна терапия за душата

Индийското учение Аюрведа ни учи как най-добре да живеем в хармония с всемира. Физичното и менталното си подават ръка в законите на източната природосъобразна религия и образуват неповторима симбиоза, която е ключът към душевния мир на човек.

Ежедневно Аюрведа ни учи да се грижим за тялото си – от сутринта, когато трябва да го заредим с приятен масаж с етерични масла, през деня, когато е време да се нахраним с белтъчини, идващи от някое вкусно вегетарианско ястие и вечер, когато е време да поглезим сетивата си.

Още Клеопатра е познавала магическата сила на млечните бани. Млакото крие тайни, разгадаването на които биха дали отговора на трайната красота на кожата, а заедно с това и вълшебната сила на тонизиране на сетивата. Пригответе си разкарасяваща вечерна вана с мляко, мед и етерични масла.

Напълнете ваната с топла вода и изсипете в нея една чаша прясно мляко, 1 кафеена чаша мед, а за допълнителен арома ефект прибавете 2 капки масло от жасмин или розово масло. Уникалното съчетание между мляко и мед прави кожата ни копринено гладка, а етеричните изпарения имат разкасяващ ефект, успоредно с което подготвят ума за сън.

Аюрведа: Вечер Млечна терапия за душата

Преди да си легнете е време да се поглезите с една невероятна напитка с източни подправки, която според Аюрведа има силно отпускащо действие. Сварете една чаша прясно мляко и прибавете щипка канела, анасон, джинджифил, кардамон, черен пипер и подправете с кафява захар или мед на вкус. Освен, че е изключително апетитно, ароматното топло мляко е и полезно за здравето заради уникалната смес от подправки.

Едно специално упражнение преди сън, носещо името паняма, действа успокояващо на тялото и душата. Дори и да имате проблеми със заспиването, то ще ви помогне да се отпуснете. В основата му е дишането – с палеца на дясната ръка запушете дясната си ноздра.

Бавно вдишвайте и издишвайте през лявата. След това със средния и безименния пръст на дясната ръка притиснете лявата ноздра и дишайте по същия начин. Упражнението се прави общо 10 минути за двете ноздри.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати