ezine.bg»Статии»Красота»Козметиката със злато е опасна за здравето

Козметиката със злато е опасна за здравето

Козметиката със злато е опасна за здравето
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер-20%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
49.99 лв.
39.99 лв.
Виж ››

Козметичните продукти със злато и други ценни метали вече доста време са на пазара и се считат за най-изисканата серия кремове, пилинги и маски, с които можете да поглезите лицето си.

Този тип козметика се рекламира, като обещава чудодейни резултати. Освен, че цената на златните мазила е изключително „солена”, те се оказват и рискови за здравето на нашата кожа и организъм.

Козметици и дерматолози от цял свят алармират с безпокойство, че козметиката със скъпоценни метали може да причини сериозни щети на хората и изобщо не трябва да се счита за безопасна, още по-малко за полезна.

Сравнително кратко време, след като се появиха на пазара златните кремове станаха причина за оплакванията на много недоволни клиенти.

Хиляди хора, използвали тези „магически” продукти се жалват от сериозни алергични реакции, раздразнения и цялостно неразположение на организма.

Идеята, че козметиката от ценни метали е опасна за човешкото здраве започна да придобива популярност, след като един от редакторите на вестник “Ню Йорк Таймс“ сериозно си изпатил от използването на такива продукти.

Козметиката със злато е опасна за здравето

Журналистката получила силна алергична реакция в резултат на използването на крем на основата на златото. Амбицирана от недопустимата случка редакторката решила да проведе собствено разследване и да изисква експертна оценка за скъпоструващите мазила.

Специалисти в областта на дерматологията потвърдиха, че козметиката, съдържаща злато е в състояние да предизвика алергични реакции, а при по-продължително третиране на кожата с нея може да представлява опасност дори за живота на човек.

В групата на косметичните продукти на скъпоценна метална основа влизат диамантени и златни маски, пилинг препарати, гелове, кремове и т.н. Доста популярен е т.нар. златен концентрат, който представлява маслен разтвор с регенериращи, анти-оксидантни и стягащи свойства.

Той съдържа златни микрочестици от 24-каратово злато, които гарантират на кожата допълнителна здравина и блясък. Кремът на златна основа е подхранващ, като съдържа чисто злато и активни вещества, които витализират и защитават кожата с часове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати