В какъв ред да нанасяме бялата козметика за лице

ред за нанасяне на бялата козметика

Преди да търсим отговор на въпроса има ли значение в какъв ред ползваме бялата козметика, добре да дефинираме понятието. Това е най-разпространеният клас козметични продукти, предназначени за ежедневна грижа за кожата. Без да притежава специфични лечебни или подхранващи свойства, тази козметика поддържа кожата мека, нежна и хидратирана.

Кои продукти за ежедневна грижа включва този дял от козметичните средства?

Това са почистващите млека и лосиони, кремовете, серумите, олиата, хидратантите и слънцезащитните продукти.

Има ли значение в какъв ред ги използваме?

Колкото и странно да звучи, не само има значение, но то е от изключителна важност. Дори най-добрият крем от изпитана и високоефективна марка не може да постигне това, което желаем, ако се използва неправилно.

Полезните съставки и ефикасността на препарата ще бъдат извлечени максимално само ако бъде поставен в правилен ред с другите козметични средства. Грешките струват не само дехидратирана и вяла кожа, но и раздразнения, които после трябва да се лекуват.

Ето и реда, по който трябва да се ползва бялата козметика.

Почистващи средства

Това е първият продукт, който нанасяме върху кожата си. Необходимо е тя да бъде напълно почистена и това се постига с почистващо средство.

Тоник или тонер

След почистването идва ред на тоника. Двата продукта - тонер и тоник често се приемат като синоними, но на практика тонерът играе повече роля на овлажнител, докато тоникът е по-течен и той е завършващият елемент на почистването. И двата продукта се ползват след като кожата е почистена.

Серуми и кремове

серум за лице

Серумът е известен като активен продукт. На почистената кожа се нанася серум, като е необходимо той да бъде избран според типа кожа. Ако се нанесе веднага на почистената кожа, действието му се засилва, защото активните съставки проникват по-добре в кожния слой. Веднага след него се нанася крем за лице. Той бива дневен или нощен.

Околоочен крем

Кремът около очите не е редовно използвана бяла козметика от всички дами, но ако грижата за кожата го изисква и е включен в набора ежедневна козметика, мястото му е след серума и крема за лице.

Олио или друг продукт за силно овлажняване

Това е мазен продукт, чиято задача е да запази влагата в кожата. Вместо олио може да се ползва по-мазен крем. Тяхното място е почти накрая в стъпките по грижа за кожата.

Слънцезащитни продукти

Това е последният заключителен акорд в полагането на продукти за ежедневна защита. Ползва се при нужда.

Ако редът на използване на бялата козметика изглежда труден за запомняне, по-лесно е да се запомни това, че всички средства се нанасят според текстурата. Започва се от най-леката формула и се завършва с най-тежката консистенция.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати