Какъв крем за шия и деколте да изберем?

Какъв крем за шия и деколте да изберем

Пренебрегването на кожата на шията и деколтето е сред най-честите грешки в грижата за красотата. Докато прекарваме време и усилия, гледайки лицето си, ръцете и дори краката си, доста често най-пренебрегваната част от тялото ни е една от най-важните – шията. Също се отнася и за кожата на деколтето.

Тъй като е изложена на прах, замърсяване и UV лъчи, чувствителната кожа на шията има склонност да показва признаци на стареене много бързо. Ако искате да предотвратите увисването на кожата и дълбоките бръчки в тази зона, време е да инвестирате в добър крем против стареене и стягане на шията и деколтето. 

Нова антиейдж съставка, в кремовете е матриксил. Той стимулира производството на колаген и прониква дълбоко в кожата на шията и деколтето, оставяйки зоната по-стегната и видимо подмладена. Друга съставка, която може да ви свърши страхотна работа, са растителните стволови клетки, които спомагат за регенерирането на нови кожни клетки и за попълване на кожата. Те са хит в козметиката и се определят от учените като ключ към вечната младост.

Трябва да изберете крем за шията с ретинол за през нощта и кремове със слънцезащитен фактор за деня. Ретинол ще помогне на кожата да се запази млада по-дълго. Слънцезащитният крем пък ще предотврати изгаряне и състаряване на кожата, получено вследствие на слънчевите лъчи през деня.

Другите съставки, които трябва да подберете внимателно в крема за шията и деколтето, са масло от ший, витамини Е и С и антиоксиданти. Използвайте ексфолиращ крем за врата веднъж седмично, за да премахнете слоевете замърсяване. 

Стягане на кожата на шията и деколтето

Не е зле да изпробвате и домашни маски за деколте и шия, с които можете да се поглезите от време на време. Правете ги всяка седмица и гледайте как следите на времето биват заличени от кожата ви.

За да запазите кожата на шията и деколтето по-млада за по-дълго време, не забравяйте за домашните средства. Маските с краставици за чудесно средство за освежаване. Както и сокът от сурови картофи.

Правете и масаж в тази област редовно, за да подобрите циркулацията на кръвта.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати