ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Модният тренд говежди устни пак е хит

Модният тренд говежди устни пак е хит

Модният тренд говежди устни

Модата е субективно понятие и е важно да се съобразявате не само с актуалните тенденции, а и с вашите черти на лицето и фигурата, както и дали ви отива дадената мода. Миналата година на пика на вълната бяха така наречените говежди устни.

Макар че звучи доста страшно, трендът представлява реално потъмняване на устните в краищата и изсветляване в средата. Името му идва от това, че така устните на жената един вид наподобяват телешка пържола, когато е със средна готовност или дори суровото месо.

Модният тренд говежди устни пак е хит. Миналата година трендът беше изключително актуален, а това лято той се връща отново на мода и това си личи дори при снимките на известните гримьори, които вече са започнали да "атакуват" тази тенденция в постовете си в социалните мрежи.

Гримът за устни често се допълва от нюд цветове и стилизирани вежди, а тази комбинация е наистина перфектна. В този случай "говеждите устни" се явяват акцент в грима.

Съвети при тренда говежди устни или телешки устни.

Молив за устни

1. Залагайте на близките цветове на молива за устни и червилото, които не са много контрастни;

2. Ако искате да добавите обем, използвайте гланц за устни само за средата или червило с мокър ефект, а не силно матово;

3. Не рисувайте устните ви извън естествения ви контур;

4. Съобразявайте се с това дали цветът ви отива на цветотипа на кожата;

5. Прелейте добре двата цвята, за да няма ясна граница.

При този тренд в грима е важно линиите да са чисти, за да не изглеждат устните ви като мръсно петно на лицето. Другото правило е красивото преливане между двата цвята, а именно по-тъмния в краищата е по-светлия в средата.

Не по-малко важно е двата оттенъка при "говеждите устни" да се съчетават отлично помежду си. В иделания си вариант при този тренд се съчетава кафявият цвят в контура и розовеникавия в средата и така се постига именно този ефект наподобяващ суровото месо.

Грим за устни

Най-голямата грешка в този случай е липсата на преливка или прекаляването с контура, което в никакъв случай не води до ефектна визия. Други дами пък залагат на много мазните червила, които могат буквално да се "разлеят" по лицето и да развалят грима или пък другата крайност - много матовите червила.

Една от най-честите грешки е баналната липса на опит, което води до доста комично пресъздаване на тренда говежди устни.

Вижте още трикове за обемни устни и съвети при нанасяне на червило.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати