ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Най-големите грешки при къдрене на косата

Най-големите грешки при къдрене на косата

Най-големите грешки при къдрене на косата

Визията на косата е важен елемент от общото впечатление от външността. Прическата е това, което създава или разваля представата за вида на косата.

Къдриците винаги са били елементът, създаващ визия за красива коса. Естествените букли са нещо, което се среща твърде рядко, затова с помощна на различни уреди - преса за коса, маша, сешоар се правят различни по големина къдрици.

За съжаление неправилното използване на всякакви уреди често води до големи проблеми, които налагат понякога да се отстрани значителна част от косата, изгорена от изкуственото навиване на къдрици. Ето кои са грешките при къдрене, които се допускат най-лесно и ако се държи сметка за тях, може да се избегнат неприятни моменти.

Грижа за защитата на косата

Независимо дали се използва преса или маша, трябва да се прилага защита от високите градуси, с които работи уредът. Те са важни за здравето на косъма и добрия вид на цялата коса. Косата не бива да се къдри, ако не е напълно суха. Дори леко влажната коса ще изгори от температурата.

Грешно използване на сешоара

Най-честата грешка при третирането на косата е свързана с нейното изсушаване. Често използваната кръгла четка опъва косата, а това е процедура на третиране с топлина. При нея косъмът заема някаква позиция и повторното му обработване е по-трудно. Къдриците не успяват да добият вида, който е замислен предварително.

Грешен размер на уреда за навиване на къдрици

Най-големите грешки при къдрене на косата

Размерът на машата или пресата е различен, има за по-едри или по-ситни букли. Ако няма изработена система, към която винаги се придържаме, най-добре да се използва среден размер на уреда. Това ще даде възможност да се експериментира с къдриците като се използват по-малки или по-плътни кичури коса.

Поддръжка на уреда

След като прическата вече е готова, уредът трябва да се почисти. В него остават налепи от косата и при повторно използване вече няма равномерно разпределение на топлината по цялата дължина на съображението за създаване на къдрици. Има вече предпоставка косата да изглежда зле или да се увреди заради продължително навиване. Уредите се чистят с памук и спирт.

Неправилно къдрене с машата

Битува разбиране, че завиването на къдриците в обратна посока на растежа на косата - от края към корените, ще направи прическата по-трайна. Това е грешно схващане. Започва се от корена и се отива към края, като машата се държи вертикално. Връхчетата на косата е добре да не се навиват, защото лесно изгарят.

Неправилно разресване на къдриците

Не бива да се сресва или даже пипа косата веднага след навиване, докато къдриците са още топли. Това ще ги развали по-бързо. Разресването или прекарване на ръцете през тях трябва да става след като са изстинали от уреда, за да се запазят за дълго.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати