ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Вендузи за лице - ползи и приложение

Вендузи за лице - ползи и приложение

Вендузи за лице - ползи и приложения

Оформянето на лицето с помощта на вендузи е древна алтернативна практика с лечебен ефект, която освен на тялото се прави и на лицето.

Оформянето на лицето и тялото следва един и същи принцип, но начинът по който се изпълняват, е различен.

Оформянето на лицето и по-нежно от същата процедура на тялото. Вендузите за лице са по-малки и не оставят следи.

Масажът с вендузи за лице активизира работата на клетките в дълбоките кожни слоеве. Това води до производството на повече колаген и еластин. При редовно прилагане се получава анти-ейндж ефект, който е осезаем.

Вендузите за лице е процедура, подходяща при:

- Загубена кожна еластичност;

- Бръчки по лицето;

- Подуване на лицето;

- Жълтеникав цвят на кожата;

- Ясно изразена двойна брадичка.

Вендузи
Снимка: 7thedenspa от Pixabay

Може да се използва за ежедневна грижа, както и за масаж, определен за някакъв отрязък от време, тоест курс. При ежедневната грижа се цели по-доброто проникване на козметичните продукти в кожата, а при курсовият масаж се търси възстановяване на дълбоките слоеве на кожата.

Самият процес за лицев масаж с вендузи на оформяне на лицето е много прост и трае около половин час. Чашката се поставя на лицето с отвора надолу. Засмукването създава вакуум и повдига лицевите тъкани. След това вендузата се премества и така се създава ефект като при масаж.

Следствие на този лицев масаж се подобрява кръвообращението, а лицевите тъкани получават повече кислород. Кожата става свежа и здрава. Мускулното напрежение в лицето намалява, кожата се освежава, намалява подпухването, а фините линии, бръчките и старческите петна избледняват. Кожата на лицето, шията, брадичката и челюстите се опъва и тонизира. Двойната брадичка се заличава.

Препоръчва се тази процедура да се извърши от специалист, поне в началото. При липса на реакции, може да се прилага и в домашни условия.

Масаж на лицето

Нежеланите реакции, които могат да получат, са замайване, главоболие, изпотяване, гадене. Обикновено това става, ако се пренебрегнат предупрежденията да не се използва процедурата при кожни наранявания, проблемна кожа и алергии.

По този начин ще се засили естественият блясък на кожата, а вендузите за лице и се считат за безопасна процедура, за която няма изрични противопоказания.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати