Лед с диня и лимон със зелен чай за красива кожа

Диня

Ледът се използва не само за изстудяване на напитки, но и за козметични цели. Кубчетата замразена вода ободряват и освежават кожата.

Ледът охлажда кожата и стимулира притока на кръв, подобрява обмяната на веществата, свива порите, кожата става по-еластична, появява се и естествена руменина.

За да си приготвите козметичен лед, не са ви нужни спецефични умения и познание. Специалистите до красота препоръчват веднъж или два пъти на ден да прокарвате кубче лед по лицето и деколтето си.

Вижте как лесно и просно да си приготвите козметичен лед. Запомнете, че не трябва да го съхранявате във фризера повече от седем дни:

Лимон

- Лед от минерална вода - налейте минарална вода във формички за лед и замразявате;

- Лед от лимонов сок - изстискайте половин лимон и го добавете към чаша кипнала вода. Замразете. Лимоновите кубчета овлажняват кожата;

- Лед от зелен чай - сварете зелен чай и отново замразете във формички. Кубчетата отзелен чай тонизират всички [типове кожа.

- Лед с оризова отвара - сварете ориз в голямо количество вода. Изцедете и замразете получения сок. Запомнете, че този козметичен лед съхранява полезните си свойства само 3 дни. Подходящ е за кожи, склонни към пигментни петна.

- Лед от сок на диня - изцедете от динята сока и го замразете във формички. След като натриете с ледчето лицето, оставете да стои влажно 15 минути. После отмийте с хладка вода. Така ще тонизирате и освежите кожата си.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари