ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Задължителна козметика за плажа

Задължителна козметика за плажа

Задължителна козметика за плажа

Най-дългоочакваният момент от лятната почивка е усещането, което създава топлият пясък, който газим по плажа, шумът на морето и припичащото слънце, което ни кани да се изтегнем на пясъка.

Всичко това е чудесна възможност да се оставим на слънцето да ни погали, но то може и силно да ни опари. Дискомфортът от изгарянето на слънце е добре познат почти на всеки, затова плажната чанта трябва да се подготви добре. Това не означава да се носи цял арсенал от козметични средства. Има няколко важни неща, за които трябва да се намери място - необходимата козметика за плажа.

Слънцезащитни средства за кожата

Не бива да се излиза дори навън без слънцезащитен продукт, а за плажа той е първото и основно задължително нещо, което се носи и ползва. Тъй като това защитно средство се ползва нееднократно, трябва да се избере формулата му да отговаря на изискванията на кожата ви. Слънцезащитният фактор е толкова по-висок, колкото по-нежна и чувствителна е кожата. За децата той обикновено е най-висок.

Не бива да се забравя и една малка подробност - устните също може да изгорят. Затова балсам за устни с висок фактор е още един задължителен предмет в тоалетната чантичка.

Слънцезащитни средства за косата

Слънчевите лъчи нанасят поражения и на косата, макар да не го разбираме веднага. Борбата със сухата коса е трудна и затова по-лесно е да я предпазим. Косата може да се скрие под плажна шапка или шал, както и под плажния чадър, но в морето косата е напълно изложена на капризите на солената вода и ултравиолетовите лъчи.

Спреят със слънцезащита за косата е поредният необходим козметичен продукт за плажа. Той разхлажда и ободрява на плажа. Нанася се многократно, както и слънцезащитните средства за кожата.

Овлажняващ спрей

Козметика за плажа

Лепкавото усещане от престоя под палещите лъчи на слънцето е неизменно и добре познато и затова спреят за тяло с овлажняващ ефект е много добра идея. Розовата вода е чудесен избор за всяка дама като плажна козметика, а и не само.

Мокри кърпички

Пясъкът, водата, плодовете и сладоледът са неизменните спомени от престоя на плажа. Разбираме го по запушените пори и акнето по-късно. Затова кърпичките са необходимост, която изчиства мръсотията и ободрява.

Слънчеви очила

Защитата на кожата и косата са задължителни, но не единствени. Предпазването на очите е не по-малко важно. Затова слънчевите очила не бива да бъдат пропускани, когато се подготвя чантичката с плажни принадлежности. Кожата около очите и клепачите може да изгори, ако не е надеждно защитена.

Вижте също подходящ маникюр за плажа и плажни аксесоари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати