ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Регенериращи маски за лице

Регенериращи маски за лице

регенерираща маска за лице
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Един от най-добрите начини за справяне с проблемите на кожата на лицето са козметичните маски. Ефектът от тях се постига, когато са част от комплексната и постоянна грижа за кожата.

Те действат, защото имат ефект върху кръвообращението, ускоряват го, излющват мъртвите клетки, поддържат еластичността на горния кожен слой, изравняват тена. Те влияят и върху мастните и потните жлези, свиват порите и изглаждат бръчките.

Съществуват много видове маски за лице, които намират приложение при различни кожни проблеми. Почистващи - за дълбоко почистване, пилинг маски, които са тяхна разновидност, стягащи - за прибиране на порите, избелващи - за промяна на тона на кожата, тонизиращи - за кръвообращението, хидратиращи - за овлажняване, успокояващи за премахване на раздразненията и зачервяванията, противовъзпалителни - действат при алергии и съдържат антибактериални компоненти.

Сред всички тях своето място имат регенериращите маски с лице, чиято задача е да се борят с бръчките като стимулират обновителните и възстановителни процеси в кожата. Те съдържат различни активни компоненти, стимулиращи възстановяването на кожата. Може да се използват като допълнение към крема или като интензивен курс.

Тяхна разновидност са лифтинг маските, ползвани за постигане на бърз ефект. Мускулите се опъват, а бръчките се изглаждат. Пилинг маските се използват топли и съдържат различни съставки, основно парафин, смоли, пектин и други.

Регенериращата маска се нанася върху добре почистена кожа. Около очите и върху устните не се нанася. Свалянето на маската е с мокър тампон или чрез измиване с вода.

Ето няколко популярни регенериращи маски за лицето с различни продукти.

Регенерираща маска за лице с кафе

В тази маска се използва утайката от свареното кафе и няколко капки от любимото етерично масло - бадемово, арганово, кокосово и други. Сместа се нанася на почистено лице, без зоната около очите и устата. За да се засили ефектът, може да се масажира леко лицето.

маска с утайка от кафе за лицето

Регенерираща маска за лице с яйце и мляко

За суха кожа е подходяща регенерираща маска с яйце и мляко. Тя подхранва кожата, има антиоксидантно действие и възстановява тена.

Приготвя се от жълтъка на 1 яйце и 5 милилитра мляко. Жълтъкът се нанася върху почистено лице с четка и щом засъхне, се масажира лицето с пръсти, натопени в млякото за около четвърт час.

Маската се премахва с измиване с вода, а след това се нанася овлажняващ крем.

Витамините, микроелементите и хранителните вещества обогатяват сухата кожа, премахвайки мъртвите клетки и оставят регенерирана и освежена.

Може да се използват и готови регенериращи маски, предлагани в търговската мрежа - с розово масло, с масло от авокадо и много други.

Виж повече
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest