ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Как да избегнем грешките при сушене със сешоар?

Как да избегнем грешките при сушене със сешоар?

Как да избегнем грешките при сушене със сешоар

Страдате ли от увредена и накъсана коса без блясък? Забелязвате ли, че краищата ви се заплитат все повече и изглеждат трагично? Някои от грижите, които редовно полагаме за косата си, всъщност могат да я съсипят. Колкото и удобна да е употребата на сешоар, според фризьорите именно ползването на уреда съсипа косъма. Ето кои са най-честите грешки при сушене със сешоар и как да ги избегнем!

Твърде висока температура при сушене

Факт е, че ще изсушите косата си по-бързо, ако използвате сешоара на максимална температура, но също така има огромен риск да я изгорите. Особено ако ползвате този уред често. Коафьори споделят, че са виждали деформирани четки и от сушене със сешоар. Ако топлината действа така на гребените, представете си какво се случва с вашата крехка коса! Ако е възможно използвайте сешоара, машата и пресата си по-рядко, и никога на максимална температура.

Твърде продължително сушене

Друга честа грешка при сушенето на косата е сешоарът да се ползва прекалено дълго. Повечето дами държат уреда пуснат, докато усетят гривата си напълно сухо. Това допълнително прегаря косъма и го уврежда. Вместо това коафьорите препоръчват косата да остане леко влажна (не мокра, разбира се) на места. Например най-напред е добре да изсушите косата около главата, лицето и краищата. Останалите зони могат да доизсъхнат и без сешоар.

Още съвети при сушене на косата

Не всяка четка е подходяща за сушене със сешоар

Уверете се, че сте избрали четка или гребен, подходящи за вашия тип коса и приложили за работа със сешоар. Това ще предпази косата ви от накъсване.

Внимавайте с приставките за сешоари, които насочват топлината в една точка. Това приспособление може да е полезно за лесно оформяне на прическата, но същевременно може да причини щети върху косата заради интензивната температура.

Преди да започнете със сушенето, използвайте спрей за защита от топлина.

За да добиете по-добри и бързи резултати, винаги ползвайте четка при сушене и работете сектор по сектор, а не хаотично.

Повдигайте лекичко косата с четка, но не дърпайте прекалено много, за да не я повредите. Изсушете косата си на 95 процента и я оставете да доизсъхне сама. Останалата влага е полезна за косъма, а прекаленото изсушаване прави косата твърде суха.

Избягвайте прекалено грубото и продължително сушене на косата с кърпа, защото също може да повреди гривата ви.

Вижте също полезни съвети при избор на сешоар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати