ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Четка или гъбка за грим да изберем?

Четка или гъбка за грим да изберем?

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k1905225
Четка или гъбка за грим да изберем?
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер-20%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
49.99 лв.
39.99 лв.
Виж ››

Можете да се спрете на продукти за грим с различни формули и покрития, за да е резултатът перфектен, от значение е и с какъв инструмент ще положите фон дьо тена. Някои момичета предпочитат да работят с пръсти, но все повече дами залагат на четки за грим или гъбка, наречена бюти блендер. Кое от двете е по-ефикасно за нанасяне на ежедневния макиаж?

Гъбка за грим

Предимство на гъбката за грим е, че абсорбира повече от излишния грим продукт, който ще нанесете и така да няма твърде много по кожата. Макар че тя се мокри преди употреба, за да не попива прекалено много. Разлики има и в метода на работа. При гъбката за грим фон дьо тенът се полага с леки потупвания, а крайният резултат е без натрупвания и седи много естествено. Отделно различните форми на бюти блендерите позволяват да обработите много прецизно зоната около очите и носа, които понякога изискват специално внимание. В гъбката за грим ще имате по-лек и естествен грим, който не се набива на очи и не стои като маска. Много добро решение за през деня.

Четка за грим

Четка за грим

Може би ще се изненадате колко много видове четки за грим се предлагат на съвременния пазар - малки и големи, скосени или много пухкави, с естествен или изкуствен косъм. Разнообразието е наистина голямо и дори може да ви обърка, затова и трябва да изберете подходяща четка само след консултация със специалист, за да сте сигурни, че работи спрямо вашите нужди. В общия случай обаче трябва да знаете, че четката за грим осигурява по-плътно покритие на лицето в сравнение с гъбите. Продуктите се нанасят по цялото лице. Така макиажът е много покривен, но по-малко естествен. Този вариант е подходящ за дамите, които искат да прикрият много добре определени несъвършенства или обичат да залагат на силен грим.

Трябва да знаете също така, че кремообразните субстанции като основа за грим, bb-крем и фон дьо тен се полагат по-прецизно с бюти блендер, докато ружът, сенките и пудрата, които са под формата на прах, ще бъдат по-успешно нанесени с четки за грим.

Специалистите по грим смятат, че няма еднозначно мнение кое работи по-добре: четката или гъбката за грим. Направете своя избор според резултатите, които търсите и продуктите, които обичате да ползвате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Румяна Салалийска
Аз използвам и четка и гъба!
А наскоро научих че най-новото пособие за нанасяне на фон дьо тен е силиконов блендер
0
0