ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Тайните на корейките за дълга и блестяща коса

Тайните на корейките за дълга и блестяща коса

Тайните на корейките за дълга и блестяща коса
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер-20%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
49.99 лв.
39.99 лв.
Виж ››

Жените от Изтока се отличават с дългите си лъскави, здрави коси, гъсти и плътни, които побеляват бавно. Тайната им е проста, те знаят как да се грижат за косата си.

Корейките са известни с прекрасно поддържани коси, защото предпочитат натурални съставки в грижата за косата си. Освен това спазват някои малки трикове с огромен ефект. Ето някои от тайните за корейките за красива коса.

Измиване на косата в много степени

Миенето на косата за корейката е цял ритуал с много специфики. Най-напред косата се сресва добре, а после се навлажнява така, че всеки косъм да поеме достатъчно влага, за да може шампоанът да достигне навсякъде.

Следва внимателно втриване на измиващото средство в скалпа с масажни движения, за да се отмие натрупаният себум, който е най-много в тази област. Често корейките използват помощни средства като четки и дюзи, защото дългите им гъсти коси изискват повече усилия, за да се отмие шампоанът.

Маските за коса и балсамите се поставят по дължина на косата, без да се втриват в кожата. Контрастният душ накрая затваря кутикулата на косъма и го остава чист и освежен.

Подборът на шампоан

Шампоаните на корейките са качествени

Това също е важен момент от грижата за косата при корейките, който се съобразява със скалпа, защото фоликулите на космите се намират там. Повечето измиващи средства при корейците се произвеждат според типа на скалпа - мазен, сух, смесен.

Пилингът на скалпа

Пилингът, скрабът и маските с киселини за скалпа са стандартни продукти за разкрасяване в Корея, макар да ни изглеждат странни, защото не ги ползваме. За корейките те са необходимост, която подпомага почистването на кожата и активира кръвообращението в скалпа. Също се подбират според типа кожа и се ползват по 1-2 пъти в седмицата.

Маслото от камелия

За корейките е неприемливо косата да изглежда мръсна. Вечер трябва да се измие отново, защото през деня е поела от праха и частиците от въздуха. Тъй като честото миене обаче изсушава прекомерно косата, корейките ползват за косата масло от камелия, съдържащо олеинова киселина и биофлавоноиди, които пазят косъма от разрушаване. Нанасят го върху леко влажна коса.

Масло за косата

Оризова вода за косата

Измиването на косата с оризова вода е традиционно за всички страни от Изтока. Тя съдържа полезни витамини и минерали.

Менюто на корейките

Корейските жени разбират добре, че грижата за косата започва отвътре. Рационалното хранене е огромен плюс в грижата за косата при корейките, защото така организма дава на всички свои части полезни хранителни вещества.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати