ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Балсам за коса без отмиване - предимства и употреба

Балсам за коса без отмиване - предимства и употреба

Балсам за коса без отмиване

Да се дефинира какво прави един балсам в полза на косата е трудна задача. Най-общо казано всеки иска с балсама да усети намаленото триене между космите, което води до наелектризиране. Да подсили блясъка на косата. Да я направи по-лесна за разресване и оформяне на прическата. Да заздрави космената кутикула и да харесва усещането при докосване на косата си.

Балсамите обаче се отмиват при измиване на косата. Затова козметичната индустрия е разработила специални балсами без отмиване, осигуряващи различен ефект или формулата им е предназначена за нуждите на определен тип коса.

Балсамът без отмиване се предлага обикновено като спрей. Различните видове са във вариант за пръскане върху влажна или суха коса и правят разресването лесно, освен това подхранват и овлажняват косъма.

Изборът на определен балсам за коса без отмиване се определя от типа коса, от ефекта, който се гони с балсама - по-голям обем, блясък или защита. Нанася се винаги на влажна коса, след като вече е измита и оставена да позасъхне, но все още краищата са влажни, за да поемат препарата и да го абсорбират лесно.

Тъй като се впръсква най-често, косата трябва да се раздели на по-големи кичури и всеки дял да се обработи отделно като се пръска или втрива, ако е кремообразен, по цялата дължина. За този тип балсам трябва да се знае, че не се втрива в корените, а само по дължината на косъма, след което се оформя прическата.

На какво може да се разчита при използването на балсам без отмиване? Този продукт премахва възможността да се наелектризира косата. На него може да се разчита да пази косъма от вредното слънчево лъчение и да улеснява разресването и оформянето на прическата. Може да се прилага за боядисана, естествена или силно къдрава коса, като я прави лесна за манипулации и блестяща на вид.

Балсамът без отмиване е полезен за къдравите коси

Силиконите и хранителните вещества, заложени във формулата на балсамите за коса остават да действат продължително време, овлажняват, подхранват и укрепват къдриците и ги правят да изглеждат жизнени и бляскави.

Повечето балсами за коса без отмиване са създадени от органични продукти и могат да се използват продължително време, тъй като не вредят.

Вижте още съвети за красива коса!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати