ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Японски тайни за красива коса

Японски тайни за красива коса

Надежда НедеваНадежда Недева
Джедай
693152
Японските тайни за красива коса
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
Качество без компромис:
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
59.00 лв.
Виж ››

Япония е известна на света не само със своите древни традиции, с голямото разнообразие от острови, които предлага на своите гости или пък с така популярното си суши. Поради специфичната си култура на хранене и начин на живот, в Япония се срещат най-много столетници, а възрастта на японците рядко би могла да бъде определена.

Няма как да не ви е направило впечатление, че всички японки имат и изключително красиви, здрави и жизнени коси, винаги открояващи се със своя блясък. Дори и онези японки, които са достигнали завидна възраст, могат да се похвалят с красива коса.

Ето какви са тайните за красива коса на японките!

Почистване на косата с натурални продукти

Повечето японки използват за почистване и подхранване на косата си морски водорасли. За разлика от нас, които считаме, че подобни продукти се използват в краен случай, когато косата ни е силно изтощена, японските дами ги прилагат при всяко измиване на косата си.

Здравословен хранителен режим

Японското меню се счита за едно от най-здравословните. Състоящо се предимно от блюда с ориз, соя, нудели, пресни плодове и зеленчуци и много риба, то осигурява много добра абсорбация на нутриентите в организма. Както вече знаем, красотата на тялото идва отвътре, а част от тялото ни е и косата.

Японско меню

Масажиране на скалпа

Вече споменахме, че японците наблягат на използването само на натурални продукти. Те обаче не са особено пенливи и по-трудно се втриват в косата. Поради тази причина представителките на нежния пол в Япония употребяват специални гумени четки, с които да втрият избраният от тях продукт за коса в скалпа си. По този начин се получава стимулация на кръвообращението, което пък води до здравата и жизнена коса на японките.

Използване на дървен гребен за разресване

Дървеният гребен е единственият уред, с който японките разресват косите си. Малко образно казано, но наистина рядко ще срещнете японка, която да използва метален или пластмасов гребен, камо ли четка за коса.

Етерични масла за коса

Японките масово използват етерични масла по време на своите разкрасителни процедури, касаещи косата им. Независимо дали като шампоани, балсами или маски за коса, етеричните масла са на особена почит, като най-употребявани са аргановото масло и маслото от камелия.

Тайните са красива коса на японките

Пълноценен сън

Японките много добре знаят, че от качеството на съня им зависи не само здравето и красивият им външен вид. То способства и за това косата им е да по-жизнена и с блясък. Недопустимо е за една японка да спи по-малко от 7-8 часа в денонощието, ако иска да се радва на прекрасна коса, като заспиването е добре да става не по-късно от 22 ч. вечерта.

Избор на калъфка за възглавницата

След като обърнахме внимание на това колко време спят японките, за да могат да имат толкова здрави коси, е важно да споменем и че те не обличат спалните си възглавниците в каквито и да е калъфки. По възможност се избират само копринени или други подобни материи, върху които косата може свободно да падне, без да се стига до начупване на косъма, заплитане, разрошване и други нежелани явления. Това е момента, в който не само тялото, но и косата си почива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати