ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Никога не пръскайте парфюм в косата си! Ето защо

Никога не пръскайте парфюм в косата си! Ето защо

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k1905263
Никога не пръскайте парфюм в косата си! Ето защо
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
Качество без компромис:
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
59.00 лв.
Виж ››

Независимо дали го правите, за да придадете на косата си приятен аромат или да направите уханието по-дълготрайно: пръскането на парфюм в косата ви никога не е добра идея. Обясняваме ви защо е по-добре да не правите това, когато се приготвяте за излизане навън. Също така ви даваме няколко съвета как да нанесете по-добре парфюма си.

Пръскане на парфюм в косата

Вярно е, че ако напръскате парфюм в косата си, ще го усещате по-дълго. Това е така, защото уханието на парфюма се задържа в косата ви много по-дълго, отколкото върху кожата например. Така че изглежда като удобен трик, само че вашата коса ще бъде по-малко доволна от това. Повечето парфюми съдържат алкохол и това изсушава косата ви доста. Така че ако се пръскате с парфюм всеки ден и по няколко пъти, гривата ще стане по-суха на места.

Дразнене на скалпа

Парфюмът дразни скалпа

Ако напръскате парфюм в косата си, той може да попадне и върху скалпа ви. Или може би дори умишлено го напръсквате директно върху скалпа си. Алкохолът също е основният виновник тук. Това наистина може да раздразни и изсуши кожата на главата ви. Това също може да доведе до много кожни люспи, подобни на пърхот и оредяване на косата в тази зона и няма да е приятна гледка.

Какво да правим, ако все пак искаме косата ни да ухае на парфюм дълго? Тогава изберете парфюм без алкохол или разберете дали любимият ви аромат предлага серия лакове за коса или парфюм за коса. По този начин продължавате да миришете на същия парфюм, но предотвратявате раздразнения скалп и сухите кичури. Разбира се, можете да си купите и продукти за грижа за косата с приятен аромат – тогава с един куршум ще имате два заека.

Как да запазим уханието на любимия си парфюм по-дълго?

Както вече стана ясно, е най-добре да държите парфюма възможно най-далеч от косата си. Но къде можете да го приложите, така че да мирише по-дълго? Това се прави най-добре в пулсовите точки, това са местата, където можете да усетите своя пулс. Такива са например китките, шията, лактите, слепоочията, зад ушите и задната част на коленете.

Освен това помага да си сложите парфюм веднага след душ, за да може да проникне в порите ви. И накрая, ароматът се задържа по-дълго върху мазна кожа. Затова първо нанесете лосион за тяло или намажете малко вазелин върху точките на пулса, преди да пръснете от парфюма си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати