ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Важни съвети при къносване на косата

Важни съвети при къносване на косата

Важни съвети при къносаване на косата
5в1 Масажор за почистване и масажиране на лицето
Препоръчано за теб:
5в1 Масажор за почистване и масажиране на лицето
20.00 лв.
Виж ››

Къносването на косата се счита за най-безвредния метод на боядисване. Къната за коса е изцяло натурален продукт, който няма вредни химични съставки и не представлява заплаха за здравината на вашата коса. Това обаче не означава, че продуктът е напълно безопасен за употреба, затова трябва да сте внимателни и да го проучите предварително.

Ето няколко важни съвета при къносване на вашата косата:

1. Открийте подходящата къна за боядисване. Когато искате да си закупите подобен продукт за боядисване, бъдете внимателни и разгледайте добре предложените варианти. Търсете къна в зелен или зелено-кафяв цвят. Останалите цветове като червен, кафяв или други, изобщо не са препоръчителни и ви съветваме да ги избягвате.

2. Обърнете внимание на количеството. Когато приготвяте сместа за боядисване, съобразете количеството спрямо дължината на вашата коса. Това е задължително условие и ако не го спазите, рискувате получаването на нежелан ефект. За къса коса обикновено трябва да използвате около 100 г. къна, за средна дължина - 200-300 г и за дълга коса – над 400 до 500 г.

3. Предотвратете зацапването. Къната причинява обилно оцветяване и затова трябва да предпазите областта около косата. Първо поставете ръкавици от латекс, тъй като зоната на ръцете е най-застрашена от боядисване. След това намажете врата, челото и зоните около косата с вазелин, за да предпазите и тях.

Къна за коса

4. Нанасяйте обилно. За да получите максимално наситен цвят, то ви съветваме да нанасяте обилно от продукта, за да получите желания резултат. Повече време с къната също гарантира интензивност на цвета. Обикновено трябва да останете с нея около 1 час, но ако искате да сте по-сигурни в крайния ефект, можете да изчакате до 6 часа.

5. Не ползвайте душ при отмиване. Когато сте готови с боядисването на косата и е изминал периодът на изчакване, трябва да отмиете продукта с толкова внимание, с колкото сте го нанасяли. Използвайте отново ръкавици и измийте косата си с топла вода на мивката. Съветваме ви да не използвате душа, за да не размажете къната върху части от тялото си.

6. Използвайте продукт за запазване на цвета. Можете да отмиете косата си няколко пъти след боядисването с къна, но ви препоръчваме да запечатате резултата с помощта на балсам или маска за боядисана коса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати