ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Разрушаване на митове, свързани с добавките с колаген

Разрушаване на митове, свързани с добавките с колаген

Разрушаване на митове, свързани с добавките с колаген
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
Качество без компромис:
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
59.00 лв.
Виж ››

Колагенът е основният структурен протеин на нашето тяло и се намира предимно в кожата, ставите и костите ни. Над половината от кожата ни се състои от колаген, който придава структурата на кожата, помага ѝ да задържа влагата и хранителните вещества и поддържа кожата ни стегната и еластична.

Тялото ни може да произвежда собствен колаген, който му помага да поправи ежедневните щети, пред които е изправена колагеновата ни структура поради слънцето, замърсяването и дори навици в начина на живот като тютюнопушенето. Тази способност обаче се забавя с напредването на възрастта, което води до натрупване на щети, които стават все по-видими върху кожата ни.

Точно тук идват добавките с колагенови пептиди. Колагеновите пептиди са разградени парчета колаген, които за разлика от цели протеини в нашата диета, могат да се абсорбират директно без допълнително храносмилане. Тези колагенови пептиди улесняват нашето тяло да произвежда нов колаген. Изследванията показват, че добавките с колагенови пептиди могат да подобрят твърдостта и хидратацията на кожата, да намалят грапавостта на кожата и ширината на бръчките и да доведат до по-здрава кожа.

Нека се обърнем към някои от най-често срещаните митове, свързани с добавките с колаген:

Колагенът е полезен за здрава кожа

Мит № 1: Колаген и колагенови пептиди са едно и също нещо.

Колагенът е протеин, който се намира във всички животни. Колагеновите пептиди са разградени парчета колаген в много малък размер, които тялото ни може да абсорбира директно и да използва за изграждане на колаген в кожата и ставите ни. Колагенът като цялостен протеин обаче ще бъде неспецифично усвоен, за да образува аминокиселини (градивни елементи на протеина), които могат или не могат да допринесат за образуването на колаген. Вместо това потърсете добавки, които съдържат колагенови пептиди.

Мит № 2: Добавките с колаген могат да бъдат вегетариански.

Колагеновите добавки са изключително невегетариански. Докато компаниите работят върху усъвършенствани технологии за производство на вегетариански колаген, днес на пазара няма вегетариански колагенови пептидни добавки. Добавката с колагенов пептид ясно ще упоменава източника (обикновено морски за здравето на кожата).

Мит № 3: Добавките с колаген ще дадат незабавни резултати.

Добавките с колаген осигуряват на тялото ни градивните елементи, от които се нуждае, за да изгради и възстанови колагенът. Това се случва за определен период от време и изследванията показват, че се нуждае от минимум 4 до 8 седмици ежедневна консумация за видими резултати.

Мит № 4: Колагеновите пептиди са полезни при всякакви дози.

Обширни изследвания показват, че оптималната доза колагенови пептиди е 5 грама. Уверете се, че получавате поне 5 грама на ден колагенови пептиди, за да се възползвате от тях.

Добавките с колаген могат да бъдат безценен инструмент за постигане на вашите здравни цели каквито и да са те. Задаването на въпроси относно източника, дозата и клиничните доказателства за добавка с колагенов пептид е най-добрият начин да гарантирате, че получавате всички предимства на това невероятно хранително вещество.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати