Какво Ви състарява най-бързо?

Стареене

За съжаление почти всички хора отлагат важните работи, които трябва да свършат, за късните часове. Така имат време за децата си и приятелите си и се лишават от сън.

Липсата на сън обаче е много вредна за здравето, води до редица болести и преуморен вид. Експертите съветват да изключвате будилника си и да оставите организма си да се събуди сам.

Това обаче не е възможно за повечето хора. Ако освен че не спите, се тъпчете и със сладко, си нанасяте двойна вреда. Освен че води до затлъстяване, сладкото състарява кожата.

Тя става повяхнала и неусетно, докато нагъвате поредната вафла, забелязвате как лицето ви е набраздено от нова бръчка. За това е виновен процесът гликация, което на практика е слепване на влакната на колагена с глюкозата, което се засилва с възрастта. Колкото повече захар ядете, толкова повече влакна се слепват.

Сън

Тези процеси стартират след 35-тата година. Опитайте се да ограничите сладкото до 10 лъжички захар дневно. Това включва и наличието й в сладкиши и торти. Може да ви се струва много, но ако сте свикнали да пиете газирани напитки, да хапвате бургери и десерти, то със сигурност поглъщате много повече захар ежедневно.

Ако често сте подложени на стрес, това увеличава концентрацията в кръвта ви на кортизол и норадреналин, като по този начин се увеличава кръвното налягане и спада имунитетът.

Стресът няма да ви се размине, но трябва да приложите някои техники. Една от тях е дълбокото дишане, което трябва да се прави всеки ден. Два пъти дневно по две минути са напълно достатъчни.

Секс

Трябва да правите това винаги, когато усетите, че сте разстроени. На трето място се нарежда липсата на движение и спорт. Физическата активност помага да се забавят процесите на стареенето на организма.

Липсата на зеленчуци също се отразява пагубно на тялото. Мощните антиоксиданти, които се намират в плодовете и зеленчуците, ще ви помогнат да запазите младежкия си вид значително по-дълго.

За да извлечете полза от тях обаче, трябва да ги консумирате през четири часа. Една салата седмично не е достатъчна. На последно място по ред, но не и по значение, е редовният секс.

Хората, които водят редовен сексуален живот, имат силна имунна система и са по-малко подложени на стрес. Сексът дори може да ви подмлади с десетина години.

Рейтинг

5 0
4 6
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
сбръчкана
сбръчкана
29.11.2013 08:37
Ха-ха това последното ми хареса
0
0