Лошо: нямало спасение от целулита

Лошо: нямало спасение от целулита

Окончателно спасение от бича на съвременната жена, целулита, оказа се, че няма. Въпреки широко рекламирането от козметичната индустрия кремове и лосиони срещу "портокаловата кожа", е невъзможно да се отървете напълно от нея.

Основният проблем на наднорменото тегло е сериозната вреда, която то оказва на здравето. Наднорменото тегло създава неприятно впечатление от фигурата.

А целулитът, който възниква като следствие от него, покрива бедрата и седалищните части. Тези неприятни "дупчици" много често създават комплекси у жените - срамуват се да се съблекат пред новото гадже или да си направят слънчеви бани на плажа е немислимо за някои от тях.

Според последната статистиката целулитът са наблюдава при 85% от жените. Разбира се, по-голяма част от тях мечтаят да се освободят от тази напаст.

В борбата с "портокалова кожа" вече се провят и сложни операции. Милиони жени по света спазват тежки диети. Правят специални физически упражнения. Но ефектът е минимален, много често невидим с просто око.

Нито една диета, дори най-строгата не може да доведе до избавяне от целулита, а приемането на различни медикаменти, както и хирургичните операции, се оказват още по-малко ефективни. Това е резултатът от проучване на британски учени.

Много често се наблюдава и следното: намаляването на теглото води до противоположен резултат - целулитът става по-видим, отколкото преди отслабването.

Причината за това е в състоянието на кожата, която губи своята еластичност и след отслабването не може да си възвърне предишната гладка форма.

"Трябва да се научим да живеем с целулита. Засега не е измислен нито един начин за неговото трайно премахване", казва членът на Британската асоциация за естетическа и пластивна хирургия Дъглас Макджорд пред Би Би Си.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Галя
Галя
02.06.2013 17:08
Има решение на проблема и то е много упоритост и постоянство, комбинирано с физически упражнения( достатъчно е да отделите по 20-30 минути на ден дори и в домашни условия ), здравословно хранене( наблягане на плодове, зеленчуци, пилешко месо, риба и пълнозърнест хляб), прием на поне 2 литра вода дневно и така наречените антицелулитни масажи. Последните могат да бъдат направени в почти всички козметични салони, но могат и да се практикуват вкъщи, след баня с помощта на по-мазничък и добре попиващ лосион за тяло, като раздвижвате с притискащи нагоре-надолу движения мастните образувания.Достатъчно е 2-3 път седмично. Успех дами, аз лично съм в перфектна форма, като спазвам изброените от мен неща тук ( отслабнах пред 5 години с 25 кг и до ден днешен си поддържам постигнатия резултат, а и целулит не ми липсваше, но успях да се справя и с него )
1
0
Пепи
Пепи
22.05.2013 21:48
Първо да поясня, че съм момче, но това не значи, че не мога да дам адекватен коментар по темата. Според мен от целулита всеки може да се избави без различни кремове, мазила и хирургични намеси, а със силна воля, упоритост и постоянство. Една жена при редовни физически упражнения, добра хранителна диета (не говорим за гладуване, а за разнообразно и синтезирано почаово хранене) може да постигне чудеса. Когато човек тренира топи мазнина, а на нейно място се появява стегнат мускул, вследствие на което кожата се изпъва. Надявам се че съм ви амбицирал поне малко, защото наистина не е приятно млади, прави, здрави хора да се самообезобразяват и после да не се чувстват комфортно във собствената си кожа.
1
0
рррр
рррр
22.05.2013 20:59
едно време в лагерите на смърта не е имало хора дето не могат да отслабнат, а и след като са станали кожа и кости, май не е имало целулит. Все пак не съветвам никой, заради някакъв си проблем с кожата, да предпиемат такива нездравословни и жестоки мерки. Който има финансова възможност да прибегне към ежедневни масажи на проблемните зони.

0
0