ezine.bg»Статии»Красота»Мигли и Вежди»Как да оформим сами идеалните вежди

Как да оформим сами идеалните вежди

Нина НордНина Норд
Джедай
2k375
Лице
5в1 Масажор за почистване и масажиране на лицето
Препоръчано за теб:
5в1 Масажор за почистване и масажиране на лицето
20.00 лв.
Виж ››

Известно е, че очите са огледало на душата, а веждите подчертават още повече формата на очите. Правилната форма на веждите коригира овала на лицето и е толкова важна, че всяка година дизайнерите я променят.

Сега на мода е естественото, макар да се прокрадва тенденцията веждите да са малко по-тъмни от косата. Най-важното, което трябва да знаете, за веждите е, че двете трябва да са абсолютно еднакви, а краят им трябва да е по-тънък от началото.

Веждите трябва да се скубят равномерно – първо едната, после другата, за да се постигне еднаквост. За целта са ви необходими пинсетка, памучни тампони и търпение.

Вежди

Техниката на изскубване е проста, но ако направите предварителен горещ компрес косъмчетата ще бъдат отстранени с лекота. Но преди това определете коя форма е идеална за вас.

За целта вземете молив за очи и опитайте различни варианти. Професионалистите чертаят с молив три линии, за да постигнат максимален ефект.

Първата линия се прави от страничния край на носа до веждата и минава през вътрешния ъгъл на окото. Това е линията на началото на веждата. Всички косъмчета извън тази линия са излишни.

Как да оформим сами идеалните вежди

Втората линия също започва от страничния край на носа, но минава през външния ъгъл на окото – там трябва да свърши веждата. Ако естествената дължина е по-къса, моливът за вежди ще удължи тази линия.

Третата линия минава през зеницата ви, ако гледате напред, но също започва от страничния край на основата на носа. Там се намира идеалната точка за извивката на веждата.

Допрете три молива до лицето си така, че да минат през трите точки. След като разберете каква е идеалната форма за вас, започнете отстраняването на излишните косъмчета.

След като направите това отляво и отдясно, направете го и отгоре и отдолу, за да създадете правилна извивка и да придадете окончателна форма на вашите вежди.

След като привършите и с това, изтрийте веждите с памучни тампончета, напоени със спирт – това дезинфекцира кожата и предотвратява врасналите косъмчета.

Накрая намажете областта около веждите с мазен крем, за да избегнете зачервяване и подуване. Ако се налага, подчертайте цвета с нужния молив за вежди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest