Домашни хитринки за бели зъби

Домашни хитринки за бели зъби

Красивата усмивка е задължителна за всяка уважаваща себе си жена. Особено, когато ежедневието й е свързано с много контакти с хора, бизнес-партньори, колеги, приятели...

Съвременната стоматология вече предлага ефикасни методи за избелване на зъби, които обаче засега все още не са евтини. Затови вижте как можеше да избелите зъбите си в домашни условия:

- смесете една лъжичка фина сол с лъжичка мед и търкайте зъбите си веднъж седмично. Тази процедура е полезна и срещу зъбен камък.

- също веднъж седмично третирайте зъбите със сода бикарбонат. Но не прибягвайте до тази процедура повече от веднъж на 7 дни и не я правете твърде продължително, тъй като можете да увредите емайла на зъбите.

- изстискайте сока от един лимон и добавете същото количество вода. Потопете четката за зъби да поеме от сместа. След което търкайте с нея зъбите си. Можете да жабурите с течността. Тази процедура може да правите сутрин или вечер.

- сутрин след ставате можете да жабурите устата със смес от една лъжичка зехтин. Той разяжда наслагванията по зъбите и създава около тях тънка предпазна обвивка, която не позволява полепването на вредни за белия цвят на зъбите частици.

Ако обаче тези трикове не помогнат, вече е добре да се обърнете за помощ към личния си стоматолог. Тъй като жълтия цвят на зъбите ви може да ви се предава по наследство и тогава само професионалното избелване ще ви осигури бели и бляскави зъбки.

Ако вече сте се подложили на такава процедура, е добре да избягвате цигарите и кафето, които са главните виновници за пожълтяването на зъбите.

Рейтинг

5 2
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
vilsan
vilsan
04.11.2015 11:09
moje i s aktiven vaglen
0
0