ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Вече правят пиърсинг и на ноктите

Вече правят пиърсинг и на ноктите

Вече правят пиърсинг и на ноктите

Пиърсингът и татуировките, които са толкова актуални сега, идват от древния Изток, където е било съвсем нормално за жените да имат рисунки на лицето и тялото и бижута в носа, в продупчените вежди, езика и пъпчето.

Ако не сте консервативни и смятате татуировките и пиърсинга за съвсем нормални украси за тялото, то е крайно време да експериментирате с цвета, което е наистина интересно.

Не е необходимо обаче да си правите татуировки, които ще останат за постоянно. Достатъчно е да се възползвате от така популярните на Запад моливи за бодиарт, с които могат да се създадат невероятни рисунки по тялото.

Съчетани с официална рокля, те напълно могат да заменят скъпото колие. С голяма популярност сред младите се ползват рисунки, които са изпълнени с техниката на татуировката.

Вече правят пиърсинг и на ноктите

С помощта на шаблон и къна или специален молив се нанася рисунъкът, като кожата предварително трябва да е напълно обезмазнена. Само мързеливците не изпробват върху тялото си собствените си художествени фантазии.

Много модерно и екстравагантно изглеждат перцата и камъните, с които се украсява кожата на лицето и тялото. Те се поставят върху все още не изсъхнал втори слой боя и се притискат леко.

Що се отнася до пиърсинга, то продупчването на езика, устните, пъпчето и носа вече не може да учуди никого. Затова за най-смелите се предлага пиърсинг на ноктите.

Със специална миниатюрна бормашинка се продупчва края на нокътя и в него се промушва украшението. Много красиво изглежда тройният пиърсинг на нокти.

Но ще ви пречат украшенията, който ще висят от ноктите ви, така че няма как да вършите домакинска работа с тях. Никога не си правете пиърсинг сами, защото можете да направите неправилен канал, при който входът няма да съответства на изхода.

След пиърсинг не мокрете продупченото място поне една седмица. В продължение на две седмици поне три пъти на ден търкайте продупченото място със спирт.

В продължение на четири седмици не сменяйте бижуто, което са ви поставили при продупчването. Най-актуално е среброто и бялото злато, а сплавите на различни метали с мед не се препоръчват, тъй като се окисляват лесно и предизвикват възпаления.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати